Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu
Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu
[emoji675]MALZEMELER
[emoji673]4-5 adet top patlıcan
[emoji673]2 adet tavuk göğsü
[emoji673]1 soğan
[emoji673]1 kaşık biber-domates salçası
[emoji673]400 gram süzme yoğurt
[emoji673]3-4 diş sarımsak
[emoji673]Sıvı yağ
[emoji673]Tuz ( karabiber, bol kırmızı biber, kimyon, kekik)
[emoji673]1 çay bardağı su
[emoji675]NASIL YAPILIR?
[emoji673]Patlıcanlar közlenir, bir poşet sarılıp terletilir ve biraz bekledikten sonra kolayca soyulur.
[emoji673]İnce ince kıyılır hatta çatalla çentilir. Olabildigince ezilir yani.
[emoji673]Sulu ve ekşi olmayan yoğurda sarımsak eklenir, karıştırılır ve patlicanla buluşurulur...
[emoji673]Tencereye yağ, soğan, sarımsak eklenir kavrulur. Salça ve bol baharat eklenir. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilir. Yüksek ateşte iyice sotelenir ve 1 bardak su ilave edilir. 20 dakika bu şekilde orta ateşte pişirilir ve dinlendirilir.
[emoji673]Hazırlanan patlıcanlı-sarımsaklı yogurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine tencerede bekleyen dinlenmiş tavuk konularak servis edilir.
Şifa ile...
[emoji841]NOT: Tavuğu biber-domates ilavesiyle sote sekilindede pisirebilirisniz. Lezzzeti daha da artacaktır.
[emoji841]NOT: Pişen tavuğu, ocaktan alır almaz Yoğurtlu begendiye dökmeyin. Yoğurdunuz kesilir ve lezzet kaybı yaşarsınız.