Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13Haziran 2021, 19:59   Mesaj No:25

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11855
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

[emoji615]Ekşiyen yoğurdu sakın dökmeyin.

[emoji732]Bir tencereye alıp ocağa koyun içine yoğurduna göre bir veya iki kaşık tuz atın. Kaynatın. Sonra bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzün.Uzerine hafif bir agırlik koyarak icindeki suyu süzdürüp kuru lor elde edebilirisniz. Mis gibi lor peyniriniz hazır. Neye koyarsanız gözleme poğaça omlet börek şahane oluyor.
[emoji732]Hatta hazırladığınız lor peynirinin içine zahter-pul biber-kekik gibi baharatlar koyarak aromatik bir nevi otlu peynir bile yapabilirsiniz. Buzlukta muhafaza edin.

[emoji732]Artan suyu da dökmeyin. Çok güzel çorbalar, poğaça börek harcı yapabilirsiniz ?

[emoji732]Ekşi yogurdun ayranı da, ayran aşı gibi çorbasida çok güzel olur. Dökmeyin yeter ki.
Afiyetle ve şifa ile efenim.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla