Konu Başlıkları: Arafatlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Eylül 2021, 02:14   Mesaj No:4

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Cinsiyet:Erkek
Yaş:37
Mesaj: 148
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Onların adalet dedikleri örümcek ağından ibaret. Delik deşik. Zalimler kanunlardaki o deliklerden o açıklardan girip kendilerine çıkar sağlıyor. Ağın nasıl örüldüğünü bilen küçük örümcekler o adaletteki boşluklarda dans ediyor. Ve yeterince büyükse, güçlüyse zalim o ağı parçalayıp geçiyor, ağ güçlüyü yakalamıyor!

Bize 114 sur verdi Allâh. Delinemez, aşılamaz en ufak bir açığı en ufak bir çatlağı bulunmayan surlar. Ne kadar büyük ne kadar güçlü olursa olsun suçluyu kıskıvrak kuşatacak surlar! Suçlu ile suçsuzu bal arısı ile kan emiciyi ayırt edebilen surlar! Velakin biz ayetleri birer birer söktük. Bu ayete gerek yok istediğinizi yiyip içebilirsiniz istediğiniz gibi gezebilir istediğiniz ile istediğinizi yapabilirsiniz dedik. Ayetleri birer birer söktük. Gedikler açtık surlarda. Batıya kulak verdik. Dediler ki "Şu ayet çok sıkı duruyor gevşetin!" derhal gevşettik. Sonra o gediklerden girdiler ülkemize. O gevşek ayetlerin arasından süzüldüler. Bizleri paramparça ettiler. Düşman bizim kendi ellerimizle açtığımız gediklerden geldi! Sonra şaşırdık. Sonra "Allah biz müslümanları neden korumadı," dedik. Oysa Allâh korunmamız için bize 114 sur vermişti. Biz kendi ellerimizle o surları delik deşik etmiştik. Oysa Allâh bize rahmet etmişti ama biz Allâh'ın rahmetine ihanet etmiştik. Sonra bizi koruyacak yeni bir sistem kurmak istedik. (Haşa) Allâh'ın surları bizi koruyamıyor, dedik. Batı yükseltti sesini: "Bizim kanunlarımız yüksek medeniyetimizin eseri. Bizim kanunlarımızı alın ve bizim kanunlarımızla koruyun kendinizi." Allâh'ın surlarını terk ettik ve batının kanunlarını aldık. Allâh'ı koruyucu velî edinmek yerine onları veli edindik ve kendi sistemimizi ördük.

Ankebût 41: Allah'tan başka dost edinenlerin durumu, kendine yuva yapan örümceğin durumu gibidir. Halbuki, evlerin en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi.

Şimdi delik deşik kanunlarımızla övünüyoruz. Hem kan emiciyi hem bal arısını ayırt etmeden yakalayan kanunlarımıza bakıp şaşırmıyoruz. Güçlünün kanunları yırtıp geçmesi normalimiz olmuş. Güçlü birini parmaklıklar ardında görünce asıl şaşırıyoruz.

Aratın Google'dan ve dünyanın en büyük kurumu Birleşmiş Milletler'in sembolüne bakın. İki dal arasında ne var? Ve taşıyın peygamberin bir başına tek tek taşıyıp inşa ettiği taşları. İnşa edilmeyi bekleyen 114 sur var.
Alıntı ile Cevapla