Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2021, 15:14   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11845
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Komagene'ye Meydan Okuyoruz Robotta Çiğ Köfte

Komagene'ye Meydan Okuyoruz Robotta Çiğ Köfte

Bu kadar iddialı girdim tarife. Evet komagene'ye ve hepsine meydan okuyoruz. İçinde çin tuzu, bulyon içeriğini bilmediğimiz ürünler yok....Ellerin derisi soyuluncaya kadar yoğurma yok[emoji28] Yemeye dermani kalmıyor insanın.

7den 70 e herkesin severek tükettiği bu lezzetten kimse mahrum kalmamalı. 10 dk da hazırlanıp hafta sonlarınızı aile sohbet ve sofralarını şenlendirecek çok pratik ama lezzeti aliyyul ala bi tarif veriyorum size.

En iyi sonuca ulaşıncaya kadar bir sürü tarif denedim. Tüm detaylarıyla veriyorum. Birebir uygulayın. Sonucu gelin anlatın.[emoji6]

En önemli malzemesi, blender yada yıllardır kenarda duran mutfak robotu... Bu iş için bekliyormuş adeta diyeceksiniz[emoji28]




Malzeme listesini veriyorum.

2 bardak çiğ köftelik esmer bulgur
1,5 bardak sıcak su (bulguru şisirmek için)
1 büyük soğan, 1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber Salçalı
1 yemek kaşığı domates salcası
2 yemek kaşığı isot
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı toz sumak
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi( fazlası göz çıkarmıyor ama dengesi bu. Yerken ilave ekşi kullanabilirsiniz.)
1 limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ

Arzuya göre bir demet taze yeşil soğan ve maydanoz...

Acı ve ekşi sos için;

2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 kaşık nar ekşisi (fazlada olur)
1 kaşık isot-pulbiber
1 limon suyu


Yapılışı:

1. Bulguru verilen bardak ölçüsüyle islatiyor ve ağzını kapatiyoruz.
[emoji419][emoji419]Çok sıcak su veya fazla suyla islatirsaniz çiğ köftenizin kıvamı cıvık olur. Hafif diri olmasından korkmayın. Hatta daha güzel böylesi.

2. Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz suyunu mutlaka sıkıyoruz. Yoksa bulguru sukandiracak ve acısını verecek. Bize lezzeti ve aroması lazım [emoji4]

3. Suyunu sıktığımız soğan, sarımsak, salça, bütün baharatlar, nar ekşisi, limon ve sıvıyağ hepsini ayrı bir kapta karıştırıp homojen hale getirin. Muhteşem bir koku yayılıyor. Ekmeğe sür ye yani[emoji28]

4. Bu karışımı bulgurla buluşturun. Şöyle gelişigüzel elinizle yedirin. Maksat malzeme eşit yayılsın...

5. Sonra robotumuzu aparatlarini yerleştirip, içine az miktarda robotu bogmayacak bıçağı rahatça döndurecek kadar içine bir miktar bulgurumuzdan koyuyoruz. 2 dakika son kademede karıştırıyoruz.

[emoji419][emoji419]Malzemenin hepsini bir kere veya 2 kere de koymayın. İyice ezsin.

6. Arada durdurup spatula ile malzemeyi ters yüz edin. Tekrar çalıştırın ve malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırın. Merak etmeyin hemen anlayacaksınız zaten.

7. Karışan malzemenizi bir tepsi yada geniş bir kaba alın. Bulgurlu karışımı tekrar aynı şekilde az az robotunuza koyun ve 2 dakika daha çırpın.

[emoji419][emoji419] Bunu blendrla yapmanız da mümkün. Yalnız motoru güçlüyse blendrdan geçirin. Isindıkça durdurun dinlendirip tekrar devam edin. Yoksa alet elinizde kalir. Dinlendirerek 5 dak blendrla ezmeniz yeterli gelir.


8. Tepsiye aldığınız robottan çıkan çiğ köftenizi elinizle şöyle bir yogurup bir araya toplayın ve biraz dinlendirin. Baharatlar içine işlesin.

9. Rengiyle kokusuyla komageneyi tek geçen çiğ köfteniz hazır [emoji108]

10. İsteğe bağlı ince ince kıydığıniz yeşil soğan ve maydanozu ekleyebilir, yoğurabilirsiniz. Veya yeşillikleri sofraya koyup arzuya göre servis edebilirsiniz.

11. Elinizle sıkarak şekil verdiğiniz tertemiz, helal, mis gibi çiğ köfteniz hazır.

Servis Önerisi

Yanında ayran, şalgam, lavaş, domates, istediginiz turşularla servis edebiliriniz.

Sosun hepsini karıştırarak üzerine dökmek isteyeceğiniz acılı sos elde edin. Sosun malzemesini artırmak elinizde.

[emoji419][emoji419]Yapması anlatmasindan kat kat kolay ve pratik. En fazla 15 dakika.

[emoji419][emoji419]Bulguru artırdığınız oranda salça ve baharat oranlarını da artırın. Mesela ben 4 bardak bulgur kullandım. Ona göre 2 soğan 2 sarımsak 4 kaşık salça gibi. Sonuç fevkalade.

[emoji419][emoji419] Acısı, salçası, ekşisi çok değil mi diyorsanız siz iyi bir çiğ köfte sever değilsiniz demektir[emoji28] Yok efenim verdiğim ölçü tam dengedir. Çocuklarınız dahi severek yer. Siz daha fazla acı isterseniz sosla takviye edersiniz. Daha azı elimizde yok[emoji1][emoji28]

[emoji419][emoji419]Renk koyuluğunu isota ve isotlu biber salçasına borçluyum [emoji4]

Afiyetle ve şifa ile efenim....



__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 82 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 52 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25