Konu Başlıkları: Davetlimsiniz :)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Kasım 2021, 15:16   Mesaj No:1

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.758
Konular: 589
Beğenildi:5129
Beğendi:6888
Takdirleri:27534
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Davetlimsiniz :)

Davetlimsiniz :)

Bugün çok pratik iki tatlı tarifim var size ilki İzmirin bombası bir kaç yıldır trend olan bir lezzet daha doğrusu gençlerin çok sevdiği bir tad benim delikanlılar bayılır buna hiçde denememişdim hazır alırlar hep malum zamlardan sonra bu lezette adına yakışır bir zam gelmiş normal mahalle pastanesinde 60 tl den satılıyor :( dedim deneyelim bakalım neyse sözü uzatmadan tarife geçelim.

İZMİR BOMBA




Malzemeler:

Hamuru İçin;

Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un (gerekirse 1-2 kaşık daha eklenebilir)
İçi İçin;

Sürülebilir çikolata
Hazırlanışı

Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.
Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Hamurun tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için tercih ediyorum.
Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
Ben iki tepside pişirdim, birbirine çok yakın yerleştirmemenizi ve şekillendirme kısmını hızlıca yapmanızı öneririm, çünkü bekledikçe hamur genişliyor.
Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C�ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.



__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Büyük Çelişki Gündem/ Manşetler Esma_Nur 2 74 16 Mayıs 2025 14:51
İklim Yasası Serbest Kürsü Hâdimul İslam 1 127 11 Nisan 2025 07:05
Merdiven altı cinsiyet cinayetlerİ! Gündem/ Manşetler Esma_Nur 0 120 22 Şubat 2025 11:30
Çoğu şeyin sebebi DAYIM:) Forum Oyunları su damlası 36 1221 20 Şubat 2025 13:47
Dualarda sayı şartmı? Soru Cevap Arşivi Esma_Nur 4 320 05 Ocak 2025 11:05