Konu Başlıkları: Kim Suçlu? /Muhsin Arslan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2021, 14:25   Mesaj No:3

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Muhterem editörüm,

Gerektiğinde tabi ki adli, tıbbi, dini ve kolluk kuvvetler devlet adına devreye girecek girmelidir de...Orada dile getirilmeye çalışılan sorunlu ailelerdeki sorunların düzelme/kurtarma/ısındırma ihtimalini sıfıra indirmeyelim.
1-içki kumar şiddet art niyet ve çığırından çıkmış aileler konumuzun dışındadır. Bu tür aileler de umut olmadığı gibi boşattırılmaları en sağlıklı çözümdür. Bu tür sorunlulara devletin müdahalesi kaçınılmazdır. Müdahale edilmezse cinayetlerin yolu hep açıktır.
2-birinci madde dışındaki ailelere devletin müdahalesi olan yapıcı umutları da yok edecektir. Çocuğuna ailesine eşine "kewwamun" olan baba bostan korkuluğuna çevrilirse işlevsizleştirilirse yangına benzin ile müdahale edilmiş olur. Şöyle ki bir baba eşinin ve çocuklarının ahlakını kıyafetini iffetini yaşamını eksikliklerini sorumsuzluklarını ibadetlerini ve bilumum olması gereken amir tedbirleri uygulamaya çalışırken, o babaya hop orda dur derseniz ortada aile kalmaz orası otel olur. Otoritesiz imamsız lidersiz babasız komutansız bir aile...
3-çocukları sorumsuz başıboş bıraktırılan bir baba, sigara kumar içki uyuşturucu flört gece yarısı eve gelmeler kahvehaneler sokak serserileri oynayan kız veya erkek evlada veya naşice eşe müdahale etmeye çalışan bir babayı evden uzaklaştırmak mı hapse atmak mı çözüm?
4-bize gelen sorunlu ailelerin aşağı yukarı sorunları üçüncü maddedeki sorunlar...düzeltmeye çalışan kuran deyimiyle "kawwam babaya" yardımcı olmak mı babayı imha etmek mi çözüm? dediğim şu "ameliyata doktor girsin kasap değil. iyi niyet girsin art niyet değil. Adalet girsin zülüm değil. Yapıcı girsin yıkıcı değil."

not:hayvanlar caniler cinayetler katiller konumuzun dışındadır.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla