Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2021, 11:03   Mesaj No:2

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.627
Konular: 429
Beğenildi:3247
Beğendi:3718
Takdirleri:26098
Takdir Et:
Standart

Muhterem hocam yine çok güzel bir konu kaleme almışsın.
Büyükler hep böyle konuşur ama tam aksini yaparlar derdim.
Sen resmi netleşirdin. Dindar dedelerin torunları, evlatlarıyiz. Dilleri konuşurken, nasihat ederken hep böyle söylüyor ne hikmetse iş başa düşünce. okun ucu kendilerini gösterince tam tersi. Allah'in huzuruna bile isteye isyan,haksızlık,tuğyan yüküyle gidiyorlar. Kendimden örnek vermek isterim. Dedem namazli abdestli geleneklerine sımsıkı bağlı hak-hukuk gözeten, etrafına bu şekilde nasihatlar eden zengin bir zatti. Yaw senin şu dediklerini ağzından düşmezdi. Ölümlü dünya, kefenin cebi yok, yanımızda mı götürücez sanki, benim olan sizin, mal sahibi mülk sahibi oo daha neler neler.. uzatmim mallarını taksime gelince karısına, kızlarına hiçbirşey bırakmadı. Oğullardan birini kayirdi. Ne var ne yok nerdeyse ona bıraktı. Kendisi bile isteye. Dedeme saygım sevgim orda bitti. Dindar bir insan sırtında büyük bir dünya yüküyle bile bile Rabbinin huzuruna nasıl gider? Diye dertlendim durdum. Uzaklaştım. Atalarını çok eleştiren babalarda aynı yoldan gidince umudum hep tükendi. Onlarda aynı sözleri söylüyor. Aynı saygıyı bekliyor. Aynı kayirmacıliğı ve haksızlığı yapıyor.

İman ettim diyor, işine geldiğ kısımları uyguluyor yani. Dilleriyle soyledikleri kalbin inandığı şeyler değil yani. Bunun adı münafiklik değil mi? Allah'ı kandırmak, aldatmak değil mi?
Senin diyişinle dil ikrar etmiş kalp ve akıl ikna değil, frekanslar birbirini tutmuyor.

Yazını okuyunca her cümlesi o kadar tanıdık geldiki ağlayasım geldi ben bunları tanıyorum diyesim geldi😔 Derinlerde boğmadan, sorunun bizzat kendisini göstermiş, bi durun nefeslenin ve tekrar sahih bir iman edin demişsin Daha sık yazmalısın abla şey muhterem hcm Abla yönetimde kaldı
Alıntı ile Cevapla