Konu Başlıkları: ALLAH IN İSİM SIFATLARINA DAiR
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2022, 13:10   Mesaj No:7

İBNİ KUDAME

Avatar Otomotik
Durumu:İBNİ KUDAME isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62570
Üyelik T.: 09 Ocak 2022
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 1
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:45
Takdir Et:
Standart

Kuran kişiyi hakkında bilgi sahibi olmadan konuşmaktan men etmiştir. Konunun ne olduğu çokta önemli değildir. Önemli olan haddini bilmek bilmediğin konu hakkında en doğrusunu Allah bilir demektir. Tabiki bu sizin içinde geçerlidir. Futbol maçı yorumlayanlar gibi lakayıt bir uslüble konuya dahil olmanız ayrıca gülünç ve yakışıksız olmuş kanımca. İsim ve sıfatlarla ilgili böylesine önemli bir konuda böyle bir uslüble konuşmak Rahmani değil daha çok kışkırtıcı olmuş. Forumda gezinirken Zülküf Arslan adlı yazarın kaleme aldığı yazının başlığı dikkatimi çekti konuya baktım ve usül bilmediğini gördüğümde meramımı dile getirmek için üçbeş satır yazayım dedim ancak görüyorumki yazarın avukatına toslamışım galiba. Yazar kendisini savunamuyormuki siz onun yerine ağır savunma hamlesi yapmışsınız?

Ben gerçekten birşey merak ediyorum. Yazar kendi inanç biçimini ifade eden birşeyler yazmış muhalifide ona evvela nakiller yapmış yaptığı bu nakillere yorumda katmamış yazarın burada yapması gereken evvela muhalifinin nakl ettiği nakillere cevap vermek olmalıydı fakat böyle yapmamış bu nakiller cımbızlanmış demiş sonra
doğrudan muhalifini hedef alarak birşeyler söylemiş. İyide mademki nakillerin cımbızlandığını iddia ediyorsun o halde doğrusu nedir ona ortaya koysaydın bizde aslanlar gibi seni tasdik etseydik.

İşte yazar hakkında bunun için usül bilmiyor dedim. Sizin huyunuz banada bulaştı. Bende kritik yapmaya başladım her neyse.

Meselenin özü şudur Yazar câhil olduğu bir konuda konuşmuş onun için gerekli cevapları veremediği gibi zikr edilen nakilleride çürütebilmiş değildir buda Kuranın tavsiye ettiği bir şey değildir. Mademki bu meselenin cahilisin, ki kişi bu konuda cehalet içerisinde olabilir çünkü bu konular zor konulardır özellikle âlimlerin daha çok bilebileceği avamın cehaletinin hüccet gerektirdiği konulardır.
o halde böyle bir yazı yazma. Allah ve Rasulu neyi murad etmişse öyle iman ettim de geç. Selefin akidesi böyledir deme! diyelimki dedin o halde seleften sözlerini destekleyen nakiller yap.

Kalkıp isim ve sıfatlara dair diye başlık attığında bu isimle googldan arama yapan herkes bu yazıya denk gelir ve oda doğal olarak fikrini söyler ve senden delil ister kafası karıştığı yerlerde bilgi ister öyle değilmi?

Selefin isim ve sıfatlarla ilgili akidesi diyorsun sonra birileri onlarca seleften nakil yapıyor ve bu selefin akidesi dediğin akide aslında selefin değil Cehmîlerin akidesi olduğu ortaya çıkıyor. İşte bu gerçekten bilmeden konuşmaktır ve haddini aşmaktır. Benim itiraz ettiğim buydu.
Rabbim en doğrusunu bilir.
Alıntı ile Cevapla