Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2022, 16:06   Mesaj No:7

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

SORU : Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde ne yapmalı?


Öksürük için bilinmesi gereken en önemli konulardan biri öksürüğün bir savunma sistemi olduğu, öksürüğü geçirmek yerine öksürüğe etken olan nedenlerin tespit edilip tedavi edilmesidir. İşte evde yapabilecekleriniz:

Bir tatlı kaşığı balı bardağa koyun. Bir çay kaşığı toz zencefili karıştırarak krem şekline getirin. Daha sonra için. Öksürüğe iyi geldiğini göreceksiniz. (Çocuklar için bu yöntem önerilmez) 2 yaşından sonra uygulayın.

Bir bardak sütü hazır bulundurun. Bir tatlı kaşığı toz karabiber ve balı sütün içine ekleyerek karıştırın. Ve için. (Çocuklar için önerilmez)

Ihlamuru sıcak suyun içine koyun. Ayva yaprağını bir tutam alarak karışımın içine koyun. Karışımı kaynatıp ılımaya bırakın. Daha sonra için.

Zeytinyağını biraz ısıtın. Daha sonra içine karabiber ekleyin. Sırt bölgesine sürerek masaj uygulayın. Sıcak bir bez yardımı ile kapatın.

Öksürüğü en çabuk ne keser?
İşte öksürüğe iyi gelen şeyler:Ayva çayı Ekinezya Çayı Yaseminli portakal çayı Kuşburnu çayı Sütlü bal.Ihlamur, Zencefil, Adaçayı Pekmez.Pastil.



Kuru öksürük için ne yapmalı?
Tuzlu Gargara
: Kuru kuru öksürmeler, boğazda kaşıntılara neden olacaktır. Tahriş olan boğazınızda bir süre sonra kuru öksürük ve ses kısıklığı yaşanır. Bu durumun önüne geçmek için tuzlu su ile gargara yapmalısınız. Tuz iltihapları temizleyerek öksürüklerinize çare olacaktır.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla