Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mart 2022, 15:46   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.529
Konular: 1497
Beğenildi:13710
Beğendi:9870
Takdirleri:32049
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kadının İslamda rolü ve değeri nedir?

Kadının İslamda rolü ve değeri nedir?

Dr. Muhammed Ekrem Nadwi: “Eğer Kadınların Öğrettiklerini Çıkarırsanız İslamın Dörtte Biri Yıkılır”

Kadının İslamda rolü ve değeri nedir?

Bismillahirrahmanirrahim. İslamda erkekler ile kadınlar arasında hiçbir fark olmadığını anlamak mühimdir. Öncelikle erkekler de, kadınlar da insandır. Arada herhangi bir fark yoktur. İslamda kadının mülkiyet hakkı olduğu gibi erkeğin de mülkiyet hakkı vardır. Kadınların seçim yapma hakkı vardır. Mesela Kur’ân’da kendileri mümin olan fakat kocaları mümin olmayan kadınları bulabildiğiniz gibi kendileri mümin olmayan fakat tıpkı Nuh ve Lut aleyhisselam gibi kocaları mümin olan kadınları bulabilirsiniz.

Hz. Peygamber döneminde de aynıydı. Kızları mümindi, kocaları değildi fakat Peygamber (as) onları ayırmadı. Mesela Ümmü Habibe ki Peygamberimizin hanımıdır, babası kâfirlerin lideriydi, buna rağmen birlikte yaşamaya devam ettiler. O halde şunu anlamak gerek: İnsanoğlu kadın olsun erkek olsun bağımsızdır.

İkinci husus ise kadın da erkek de Allah’ın kulları olma noktasında birbirinden bağımsızdır. Her ikisinin de kulluk etmesi gerekir. Erkeğin de kadının da tek görevi Allah’a kulluk ve itaat etmektir. Doğrudan Allah’a karşı sorumludurlar.

Gerçi bazı farklar var, ancak bu farkların sebebi insanlık ya da ibadetlerinde değil. Daha ziyade Allah’ın insan neslinin dünya üzerinde devamını istediği için mevcuttur; bunun için de en iyi yolu, yani aileyi seçmiştir. Yani kadın ve erkek birlikte yaşar, çocuk sahibi olurlar. O halde kadının aile sistemindeki rolü nedir? Anne olmaktır. Annelik onlar için en temel özelliktir.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Kültür Bakanlığı 25 Ciltlik Kürtçe Külliyat... Kütüphane (Genel) Hâdimul İslam 0 29 01 Mayıs 2026 19:33
Bizden Olmadı! Çocuk Ve Gençlik Eğitimi mncetinbudak 1 55 29 Nisan 2026 20:52
Furkan Suresi 63–76 Ayetleri | Rahman’ın Has... Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 0 94 25 Nisan 2026 13:37
Aylardır Tutuklu Bulunan Filistinli Esra Gündem/ Manşetler mncetinbudak 4 119 21 Nisan 2026 22:01
Kur’an’da Retorik Sorular : Türleri, Anlamı ve... Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 7 139 19 Nisan 2026 08:29