Konu Başlıkları: Doktor Tarlada mı Yetişiyor?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2022, 15:54   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11846
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Doktor Tarlada mı Yetişiyor?

Doktor Tarlada mı Yetişiyor?

Artık güzel şeyler paylaşmak istiyorum. Cidden istiyorum ama o kadar yoğun itibar- haysiyet katline, yalana, yanlişa, haksızlığa ugruyoruzki güzele hasretiz.

Cumhurbaşkanı en son doktorlar hakkinda açıklama yaptı. Pandemide doktorlarını öve öve bitirmeeyen hükümet, hakları iyilestirlmediği için, şiddete maruz kaldıkları, suçlarla uğraşmaktan bıktikları için yurt dışına gitmek isteyen doktorlarina kapıyı gösterdi resmen. Derdiniz ne, sorun ne? diye sormadi.

Cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor anlamış değilim. Ülkenin okuyan, bilen, zeki kesimine acaip bir garezi var. Haklarını iyileştirmek bu kadar mı zordu. Sen mi okuttun o çocukları ki; gözünüze dizinize dursun diyebiliyorsun. O ana baba vergisini verdi hastane yaptın ,çocuk uğraştı didindi bedava dersaneye gitmedi ana babası verdi. Kitabı, yurdu bedava degildi. Kazandı kredisini çekti okudu.Faiziyle geri ödediler, ödeyecekler. Belediyenin kasasindan 2 milyon bursla okumuş olanlar bunlar değil. Karıştırıyor herhalde.

Doktorluk torpilin, hamili kart yakınliginin, zengin olmanın geçerli olmadığı alın ve akıl teri dökerek kazanilan, yapılan bir meslek. Pandemide istifalarina, izinlerine dahi izin vermediğiniz doktorları birden nasıl gözden çikardıniz. Hakları ödenmezden, gidiyorlarsa gitsinlere nasıl gelindi?

Ayrıca yakınlarına sormuş doktorlar ne kadar alıyor diye. O yakınlar, Fransada enflasyon yüzde 6 marketlerde 600 dolara poşet doluyor diyen, zamlar sonrası bunlar ucuz benzin kuyruğu diyen kör-sağir arkadaşlar olmasın sakın.

Asgari ücretin 4 bin lira olduğu yerde doktor 8-9 bin TL alıyor. Gözünüze dizinize dursun nankörler Asistanlar, yeni mezunlar var. Begenmiyorlarsa giden gitsin diyor. Biz de yolumuza yeni mezunlar ile devam ederiz” deniyor. Hepsi şuan harıl harıl Almanca çalışıyor! Yurt disina gitmek isteyen yeni mezunlar zaten.


Özele gitmiyorlar bir. Paradan dolayı değil gelecek göremedikleri için gidiyorlar iki. Eli bıçaklı cahil saldırgan tiplerin ònüne attiniz, saldırıya açık hale getirdiniz üç.

Övünülecek hiçbirşey bırakmadınız.
Doktor tarlada yetismesiğine göre hacı hocayla muska yazdirip, oku üfle ile deva arayacağımiz zamanlar geliyor herhalde..

Buyurun Tayyip Erdoğan'ın sözleri


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında hekimlere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:


Bu hastaneleri yapan biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan birim de sağlıktır. Şimdi az para alıyorlarmış.

Sordum en düşük alan ne kadar alıyordu 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarı... E buna rağmen özel sektör daha fazla veriyor diye oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim.

Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren yeni doktorları buralarda istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum. İsterlerse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve buralarda istihdam ederiz.

Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Ve biz şu anda asistan doktorlarımızla buralarda devam ederiz. Ne gerekiyorsa bunu yaparız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği paraya bina etmek, paraya onu dayamak heralde pek de insani değildir.

......

Utanç verici
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 82 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 52 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25