Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12Haziran 2022, 23:11   Mesaj No:39

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11845
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

2 yıl pandemi,yoğun okul programları özellikle namaz, okuma yapma konusunda ciddi vurgun yaptı. Gençlerimin namaza olan ilgilerini baltaladı. Şu bir yılı hepsine yapıcı tatlı-sert dili bulmaya uğraşarak geçirdik.
Kendisi gibi olmayanlarla örülü bir çevrede ne gevşek bıraktık ne boğduk. Ben bu saatten sonra sadece hatirlatıcı, uyarıcı olduğumu belirtiyor, sürekli hatirlatma yapıyorum. Sabrettim, anlattım, dinledim. dinledim. dinledim. Kızmam gereken, ödün vermemem gereken yerleri es geçmedim. Telefonla irtibatlarını hep kontrol ettim. Okuldan gelince tel. kapatilacak gözumun önüne konulacak. Akşam 9 da alinacak gibi.Özellikle 16 yaş ve 12 yaşa. Sabah namazını okula kurban etmemek için oturup program hazırladım. Çok şükür düzene koydular. Yaz ayi hem rehavet ayı hem avantaj ayı olabiliyor. Program plan yapma konusunda başarılılar. Telefon konusu bu konuda çok engel bu gerçeği gördüler. Bilinçli kullanıyorlar artık. Kendisine engel olmamasına dikkat ediyor. Önceliklerinin ibadetleri olması konusunda ön ayak oluyoruz. Bu tempo anne baba olarak bizleri dinamik tutuyor. Git geller yaşıyorlar. Hissiyatlarını dikkate alarak, ödün vermeleri gereken yerlerin dini hassasiyetleri, ibadetleri olmaması gerektiği konusunu titizlikle vurguluyoruz.

Çevrenize göre, çocuğun yapısına göre, yaşına, cinsiyetine göre evladiniza vereceğiniz eğitimin şekli yöntemi değişiyor mutlaka. Bunların göz önünde tutulması gerekiyor. Tesettür konusunda, tam bir ergen senesi geçiren kızımı (16) çevresel etken nedeniyle sürekli göz hapsinde tuttum. En iyi arkadaşı ben oldum dinledim nefsi isteklerini anlayışla karşilayıp ne kadar normal istekler olduğunu bunu Allah korkusu ile dışarı yapmadığı için, tesettürunden ödün vermediği için Allah için ne kadar sevimli olduğundan bahsettim. Ergenliğin içinde (kaşım, gözüm, sivilcem😧) derken ergen zorbaligina maruz kaldığı yerlerde ( çok sıcak siyah giymesene, ay biz bunaldik sen terlemedinmi? Ay hep aynı şeyleri giyiyorsun ) hep yanında oldum. Hep dinledim. Aslında bunu diyen akranlarinin anne babalarının gelenekselde olsa dindar aileleri olduğunu, arkadaşlarının kendilerini gösterdikleri gibi olmadıklarını anlattım. Haklı çıktım. Annelerini gördükçe hem şaşırdı, hem rahatladı hemde daha önce hiç kapalı birini görmemiş gibi davranan arkadaşlarına karşı başı çok dik oldu. Kendisiyle gurur duydu 😊Duy dedim. Başı kapalı Altı tayt üstü makyaj basen üstü tshirtin tesettür sayıldığı yerde; vaizeyim diyen full tesettürlü annenin daracık pantalonlu, siyah ojeli kızının yanında sen bol-uzun giyiminle eli öpülesi salihasın deyip daha da güçlendiridim Kıyası hiç sevmem ama göz var nizam var yapıyorsun ister istemez. "Nefsini temize çekme ama kendini de ezik görme, beni de hafife alma" demenin yoluydu napayım. Görmesem örnek vermem ama görünce de napayım .))

Ama varya iki oğlan daha büyütürdüm bu tırıvirılarla ugraşana kadar Ama napcan bana tırıvirı, posta koyması, dik tavır sergielemsi kolay olan bir konu ergenime aşılması güç bir dağ. Az yokuş tirmanmadım bu sene. Daha küçük kızım var. Ve benim hiç yoruldum, bittim, tükendim demeye zamanım yok.😥 2 oğlan daha büyütsem bu kadar ergen çilesi cekmezdim😅 Babamız bile sivilce derdine düştü😅 O derece büyük sorun yani. Dalga geçemeyiz es geçemeyiz. İşte böyle. Arada terlik fırlatarak sert çıkarak tatlı sert dengesinde, bitmeyen eğitimimizin gençlik ve ergen dertleri. Baba desteği ve birlikte hareket etme en büyük etken unutmayın. Allah kolaylik versin kız evladı olana da erkege de.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla