Konu Başlıkları: Üşengeç olanlar okusun
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2022, 21:03   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.601
Konular: 423
Beğenildi:3217
Beğendi:3703
Takdirleri:25945
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Üşengeç olanlar okusun

Üşengeç olanlar okusun

1) kendini bil
yahu antik yunandaki bilgelik tapınaklarından yunus emrenin şiirlerine kadar aklı başında herkes insanlara "kendini bil" deyip durdu ama kimse dinlemedi. aleyna tilki amerika'da hangi sandviçi yemiş veya survivor'da en son kim elenmiş gibi "çok önemli" konularda bir fikrin vardır ama kendinle alakalı bir soru sorsam gözlerin boş bakmaya başlar. hadi sorayım "her sabah hangi büyük amaç için yatağından kalkıyorsun?"

büyük ihtimal haa huu dışında bir cevabın olmayacak, çünkü olsaydı şu an burada olmazdın.

dostum çekil bir köşeye al eline kağıdı defteri hedeflerini ve yaşamında kabul etmeyeceğin şeyleri yaz. eğer bunları bilmiyorsan yaşamda hiç bir standartın olmaz, rüzgar önünde savrulan market poşetine dönersin. eğer yaşamının bir anlamı yoksa, yaşamında anlamı olan başka insanların filmlerinde figüran olursun sadece.


2) gerçekçi hedefler koy

bir ton şeye niyetlenip, kendine hedefler koyup bunlardan kısa zaman içinde vazgeçmenin sebebi bu hedefleri koyarken hayallerde gezmen. bütün sene yatıp dersin kapağını açmadıktan sonra girdiğin sınavda yüz alamazsın. en son liseden beri kitap kapağı açmamışsın ama oturup üç yüz sayfalık bir kitabı okuyabileceğini düşünüyorsun. günde sekiz öğün çöp yiyerek şişirdiğin koca göbeğini iki ay spor yapıp baklava mide kasına da çeviremezsin.

işin başında kendine gerçekçi hedefler koyacaksın. bu hedefleri minik minik parçalara böleceksin ve her minik parçayı başardığın zaman kendini tebrik edeceksin bu işin raconu budur. örneğin iyi bir yüzücü olmak istiyorsan önce sığ suda kollarını bacaklarını kullanmayı öğrenecek sonra yavaş yavaş biraz daha derin sularda kulaç atmaya çalışacaksın. ben iki dakikada yüzme öğrenirim dersen iskeleden ilk atlayışında boğulursun.





3) şimdiye odaklan

dostum geçmişte yaşadığın türlü kötü olaylar ve başarısızlıklar kimsenin umurunda değil senin de olmasın. gelecek hakkında kurduğun hayal veya kabuslarda sadece senin kafanın içinde oynayan çizgi filmler. bir şeyler yapmak veya bir şeyler olmak istiyorsan kolları sıvayıp şimdi, şu an harekete geçeceksin. omlet yapmak istiyorsan bundan önce yediğin omletleri düşünmekten veya hayalindeki mükemmel omleti görüntülemekten vazgeç. aç o dolabın kapağını al iki yumurta, şimdiye odaklan
dostum geçmişte yaşadığın türlü kötü olaylar ve başarısızlıklar kimsenin umurunda değil senin de olmasın. gelecek hakkında kurduğun hayal veya kabuslarda sadece senin kafanın içinde oynayan çizgi filmler. bir şeyler yapmak veya bir şeyler olmak istiyorsan kolları sıvayıp şimdi, şu an harekete geçeceksin. omlet yapmak istiyorsan bundan önce yediğin omletleri düşünmekten veya hayalindeki mükemmel omleti görüntülemekten vazgeç. aç o dolabın kapağını al iki yumurta, kır yağlanmış tavanın içine. yumurta ve tava şu anda burada ve seni bekliyor.


4) bilmediğin konuları biliyormuş gibi davranmaktan vazgeç
sana ne zaman güzel bir iş gösterseler "yok o iş olmaz" dersin. bir konuda sana iyi bir tavsiye verirler "ben biliyorum onu, yapsam da işe yaramaz zaten" diye yumurtlarsın. yahu nereden biliyorsun sen tanrı falan mısın ? her haltı bilseydin şimdi hayalindeki yaşamı yaşıyor olurdun zaten. bilmediğini kabul et ve öğrenmeye çalış. başarılı ve tecrübeli insanların yanına çırak gir (tabi seni alırlarsa). telefonunda saçma sapan çocuk oyunları oynayacağına her gün hayatında işine yarayacak ve seni hedefine yaklaştıracak yeni bilgiler öğrenmeye çalış. her şeyi ben bilirim diyen (bilimsel ismi herbokologus) insanların başarılı ve mutlu olduğu görülmemiştir.


5) sabırlı ve dirençli ol
işte en çok gol yediğin yer burası. ufacık bir zorlukta basıyorsun şikayeti ve bahaneleri. rahatın kaçmasın diye kılını kıpırdatmıyorsun ama kendin dışında herkesi ve her şeyi suçluyorsun (hatta aile dizimi adı altında yüz sene önce ölen dedeni suçlama imkanın bile var artık). yaşamda sabır olmadan hiç bir şey olmaz. yoğurt yapmak için bile sabretmen lazım. kendini güçlendir ve sabretmesini öğren. yalnız bak sabret derken oturduğun yerde viyaklayarak bekle demiyorum çünkü bizim milletin çoğunluğu sabrı kötü şartlar altında sesini çıkarmadan beklemek sanıyor.

yahu beyinsiz dediğin karıncalar bile kışın aç kalmamak için tüm yaz yuvalarına yiyecek taşıyorlar. eğer birinin senin yerine çalışıp, dolabına yiyecek koyacağına inanıyorsan karıncadan daha fena durumdasın haberin olsun.

evet şimdilik bu kadar. ne oldu bu tavsiyeler işine gelmedi galiba ? pembe hayaller kurarsan kuantum perileri seni dolar milyoneri yapar deseydim daha hoşuna giderdi belki ama gerçekler bunlar dostum.


kendi kendini disipline edemezsen dünyanın tüm bilgeleri sana sabahtan akşama nasihat verse duvara konuşmuş gibi olurlar.

Alıntı
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İran sendromu Komik Paylaşımlar Kara Kartal 0 20 14 Nisan 2024 16:54
Kaddafi'nin o sözleri yeniden gündemde İslami Haberler Kara Kartal 1 25 14 Nisan 2024 00:44
İran İsrail'i vurdu Gündem/ Manşetler Kara Kartal 6 38 13 Nisan 2024 23:55
Burun büyüklüğünü bakın ne belirliyor? Bilgi Dağarcığı Kara Kartal 0 34 12 Nisan 2024 22:11
İşte madde madde kiracı hakları Yaşam/Kültür/Sanat Kara Kartal 0 26 12 Nisan 2024 22:08