Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2022, 09:48   Mesaj No:5

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.627
Konular: 429
Beğenildi:3247
Beğendi:3718
Takdirleri:26098
Takdir Et:
Standart

Şimdi durumu analiz ettiğimizde işin cinsellik kısmını bir kenara bırakırsak köleliğin memurluktan çok farklı bir şey olmadığını görüyoruz. bu gün her memur bir köledir, alınıp satılabilir(kurumdan kuruma görevlendirme, şehirden şehire sürme). istemediği halde bir işte görevlendirilebilir. işten atılıp ekmeksiz bırakılabilir, hakarete ve hatta tacize uğrayabilir. Takım elbise giymek özgürlük sembolü değil, köleliğin yeni üniformasıdır.

O halde aslolan Adalettir. Kölelik ortadan kaldırılamaz, her zaman efendiler ve köleler var olacaklardır. Allah adaletli olun der. Ancak peygamberde köleliğe giden yolları kapatmaya çalışır, mesela ticaret gibi özgür ruh gerektiren meslekleri tavsiye eder.


Hepimiz köle olmak için gönüllü memurluk istiyoruz.ceketli kravatlı köleleriz. Devlet efendi ne verirse alır vermezse açiktayız. Köleliği pazarda insan alım satımı olarak düşününce illa bi açıkta kalan tarafı oluyor. Bu tez çok değişik ve doğru bakış olduğunu düşünüyorum. İlginç gerçekten. Teşekkürler karaköse.

Kuranın köle-cariye hukukuyla alakalı başka fikirler varsa şu agnostik kardeşin sorduğu on numara soru üzerinden cevap verirlerse süper olur.
Adam haklı
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla