Konu Başlıkları: Medineweb den Hac Yolcusu Var
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2022, 22:28   Mesaj No:21

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4533
Beğendi:6129
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Kâbe-i Muazzamanın kapısının sol tarafında yer alan ve tavaf başlangıcı olarak kabul edilen Hacerü’l-Esved’in Cennetten getirildiği hakkında sahih hadisler mevcuttur.

Sünen-i Tirmizî’de İbni Abbas’tan rivayet edilen hadisin meâli şöyledir:

“Hacerü’l-Esved Cennetten indirildi. Sütten daha beyazdı, fakat onu Âdemoğlunun hatâları kararttı.” Rivayetler özetle böyledir. Bilimsel olarakda yaklaşıp öylece bir kaç dk orada öylece başınızı içine sokup beklerseniz bütün kötü enerjinizi çektiği söylenmiş orada negatif enerji kalırmı hiç🥰 bizzati yaşadık bunu öyle istedimki yaklaşmak dokunmak barikatler kurmuşlr asla yaklaştırmıyor askerler çok üzücü bir durum bu:( koronadan sebeb sanırım çok saçma geldi bana müslümanlar iç içe tavafda olsun namazda olsun lavabolar derseniz ha keza korona orada bulaşsa bahanesi o kdar çokki yemekhanede tuzluklar var masalarda yüz kişi dokunuyor kabede otururken biri gelip eliyle size bir şeyler veriyor torbasından çıkarıp yemekhanede otururken bir teyze Diyarbakır dan gelmişdi peynirini kendi yapmış getirmiş bakdı bende beyz peynir yok sende ben gibi yiyemiyormusun buranın peynirini dedi bir parça eliyle tabağıma bırakdı gözle görülür bir şey olmadığı sürece ikramı geri çeviremem kim ne uzattı ise aldım yedim o güzel yerlerde kalpmi kırayım elhamdulillah bir şey de olmadı kalb çok önemli acaba bile demeyin aklınıza getirmeyin eweallah hiç bir şey olmaz hacerul esvede dokunamamakdan nerelere geldi konu bu fotoğrafı ilk gittiğimiz zamanlar çekdim daha tenha idi o sıra


İsim:  02389272-257C-4F60-89D1-34C370875C73.jpg
Görüntüleme: 13
Büyüklük:  222,7 KB (Kilobyte)



Makamı İbrahim hz ibrahimin ayak izleri olduğu rivayet edilen hz ibrahimin üzerine çıkıp kabeyi inşâ ettiği rivayet edilen muhteşem taş Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, "Rükn (Hacerülesved) ve Makâm-ı İbrâhim cennet yakutlarından iki yakuttur. Eğer Allah onlann aydınlıklannı (ziyasını) gidermemiş olsaydı doğu ile batı arasını sürekli aydınlatırlardı” buyurmuştur (Tirmizî, "Hac”, 49).
Makamı ibrahimin etrafında askerler var yaklaşmaya izin vermiyorlar hele nmz kılanlra çok şiddetli davranıyorlar malum izdiham var onlrda haklı ama bizde haklıyız bir daha nasip olacakmı görelim nmz kılalım istiyoruz bir ara boşlukdan yararlanarak bu fotoyu çekdim ona bile izin yokdu.
İsim:  A519C9DB-44C9-4E8D-8209-BDE966E8EFB8.jpg
Görüntüleme: 11
Büyüklük:  203,1 KB (Kilobyte)
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla