Konu Başlıkları: Din olmaz İse Ahlak Nasıl Olur?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2022, 09:21   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Dindarın çok, bu kadar ahlaksızın da çok olduğu bir toplumda bunu bir daha düşünmelisiniz. Sakın "ahlak olmadan din olmaz" olmasın Allah rasulü peygamber olmadan öncede ahlakı övülen bir insandı. Yanı İslam olmadan, Peygamber olmadan, iman etmeden öncesi de ahlaklı, övülen, iyi, güvenilir bir insandı. El Emin'di. "Üstün bir ahlak üzere" olduğu "bizim için en güzel örnek" olduğu şüphe götürmeyecek şekilde Rabbi tarafından belirtilmişken önce din sonra ahlak demek bugünkü çürümüşlüğü, bozulmuşluğu, dindar ahlaksızlığını destekleyen bir sav olur ancak.

Zırh hırsızlığı yapıp, bir Yahudi'nin üzerine atan hakkında Kuran'ın hain dediği sahabeyi hatirlayın. Hakkında verilen hükümden sonra islamdan döndü.

Kuran hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan sahabe dahi olsa (sahabeden daha dindarı yoktur herhalde) hain diyor. İslam’dan döndüğü için değil; yolsuzluk yaptığı için hain oluyor. Ahlakın olmadığı yerde ne din, ne vicdan, ne dava, ne merhamet barınabilir. En korkuncu da dinine ahlaksızlığı bulaştırmaktan da korkmaz. Adı ahlaksız dindar olur. Birbirinin yanina yakısmayan iki kavram. Dindarsan ahlaksız olamazsın. Allah güzel ahlak nasibeylesin.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla