Konu Başlıkları: Şiveli Konuşalım mı?:)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2023, 20:32   Mesaj No:15

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.406
Konular: 1270
Beğenildi:11863
Beğendi:8994
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Şivelerle cümle kurmak ilginç ve güzel oldu. Çok fazla coğrafya gezdim o yüzden çok hoşuma gitti. Ülkenin her şehrinde birbirinden farklı bir sürü ağız var. Çok sevimli bazen anlaşılmaz gelebiliyor.

Bir anımı anlatayım izninizle

Eşimle okulunun son senesi evlendik. Kütahya'ya yerleştik. 6 ay kadar kaldık bu şehirde. Dolmuşa binip geziyoruz ben nereye geldik nerde iniyoruz hiç anlamıyorum. Dolmuş panayır yeri festival alanı gibi adeta. Gelivicinmi,verivicinmi daha anlayamadığım ama heyecanla izlediğim aklımda bile kalmayan replikler...komedi

Birgün bir abimiz bizi evine davet etti.. Akşam yemeğe davetliyiiiiizzz. İyi tmm gidelim... Eşim işteyken telefon çaldı. Ev telefonu. Cep telefonu nerdeeeeeeKonuşmamıza buyurun :

Ahmet bey: "Yingem iyi günleee ben Aamet, akşam bize giliviciiidiniz"
Ben: Kimsiniz anlayamadım. Amet amet derken heh Ahmet bey buyurun iyi günler.
Ahmet bey: Yingem Mıstafa bey'i aridim açmeyyoo. Akşam siz giliviciniz gari. Bene arivicikti...................
Telefonun ucunda adamı dinliyorum ama bu da neydi? Ben şok. Hızlı düşün taktiğiyle sadece odak kelimeleri bulmaya çalışıp adamı anlamaya çalışıyorum. Mustafa dedi evet mustafa cepte. Akşam evet akşam gidecektik. Bişey var belliki ama ne? Yok ilerlemiyor.. Benim anladığım "Cikcikicikcik, gaydırıguppak Cemile,gesi bağlarında dolaniyorum""ha bide urfanın etrafı dumanlı dağlar

Konuştu konustu anlattı ben biraktim zaten.))Eveeet konuşma sırası bendeeee...Adamı rencide etmemem, utandırmamam lazım.Kendimi de küçük düşurmemeliyim yani.iyiki iletişim dili biliyoruz.))
Adam onca konuştu konuştu sonra ben: Ahmet Bey, Mustafa bey 1 saat sonra işten gelecek. Aradığınızı söyleyeyim size dönsün olurmu?

Ahmet bey heyecanlı samimi konuşma tarzıyla " tabi tabi yingem mıstafa beyi ararim onunlada konuşuviiirim gari"

Derin bir ohhhh. Az önce ne yaşadım şaşkınlığı. Daha da önemlisi bu adam ne dedi? "Akşam bize verdiği saatte ancak çıkacakmış işten, bir saat sonrasında gelin" diyivicimiş...Bana bunları anlatmış uzun uzun.

Ege şivesi yada ağzı çok seviyorum. Anlamasanda çarşıda pazarda markette acaip sevimli sempatik konuşmaları var. Sakin insanlar.Konuşurken nasıl heyecanlı hale geliyorlar
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla