Konu Başlıkları: 10 ilde
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2023, 07:07   Mesaj No:24

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.414
Konular: 1272
Beğenildi:11873
Beğendi:8995
Takdirleri:26381
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Emine hocam eşiniz döndümü? Neler anlatıyor döndü ise deprem bölgesinden orada ise son depremd nerede nasıl yakalanmış?
Eşim bey kendi tabiriyle medine dilencisi olarak döndü.))İşleri iyice yoluna koymuşlar ekip değişikliği yapacaklarmış. Onun başka perspektiften değerlendirmelerini aktarayım size. Mantık adamı olduğu çün öyle acılı-dramlı yada romantik anlatmaz. Eşim bey çok gergin sinirli yaşlanmış olarak geldi. Ciddi söylüyorum psikolojisi bozulmuş adamın. Deprem herhalde diye düşünürken sonrasında kendisi anlattıkça anladım.

1. Kahramanmaraş'ın enkaz olan yerleri şehrin eski yoğun yerleşim yerleri dedi. Heryeri yok olmuş enkaz değil dedi. Bir Hatay-Antakya değil. O ebrar sitesinden sağ insan çıkması mucizeden başka birşeyle anlatılmaz dedi.
Kavimlerin helakı kissasları gibi yanı başından geçiyoruz modern zamanlarda olmasak, teknoloji gelişmese buralar terkedilmiş şehir olacaktı. Şimdi tekrardan kurulacak. Çok ibretlik..

2. Devlete kızmıyorum kordinasyon noktasında. 100 kişilik ekiple 2 gün koordinasyon oluşturamadık dedi.

3. Buraya gelen kesinlikle "GÖNÜLLÜ VE ALLAH RIZASINI ÒNCELEYEN OLMALI". Yoksa konfor arayan zihniyetle uğraşıp duruyorsun. (Burdan sonrasında koptu)

4. Kamu işçisi olarak gelip, mesaisi başlamamış yollarda konaklama, gelince bulunan ortamı beğenmme, konteynır istekleri...

5. Birim amirleri olarak battaniye üstünde, üstümüzde uyku Tulumu trafoda yattık gelinceye kadar. Ama bütün personele konteynir yatak yiyecek tahsis ettik. Sonrasında yatak aradık yatak bulamadık. Birde ne göreyim ekipler yatakları almışlar birde 4 yatağı üstüste koyup sehpa gibi yapmış kendilerine salon yapmışlar. Resmen yaşam alanı kurdular. Burda çildıriyor

5. Cahilliğin ne kadar değerli, yaptığımız işin ne kadar önemsenmediğini, buraya her yerden gelen isteksiz, muhalif zihniyetleri görünce anladım. Daha öncesi farklı illerde deprem yaşamış ekiplerdeki aç gözlülük, empati yoksunluğu,gevşeklik, mızmızlık tahammül edilecek cinsten değil dedi. Uyku tulumları, şişme montlar tahsis etmiş devlet. İşleri bitince hem üzerlerindeki hemde kullanılmayanları depremzedelere dağıtın demişler araki bulasın. Ekipler almış yanlarında götürmüşler. Batılı bunlar he..(Burda tut tutabilirsen)

Yiyecek istemediğin kadar mevcut, artçı da olsa alişilacak birşey değil deprem diyor. Çalışmak hic yormadı hatta sabah namazından akşam karanliga kadar çalıştık bir kere yoruldugumu hissetmedim dedi. Zamandan çalan cahil insan zihniyetinin yorgunluğunu burdan daha çok farkediyor.

Tanıdığı, bildiği insanların bile açgözlülükten yanlarında eşya götürmesi, yağma-istifçi kafasını görünce depremdeki insanların yagma hırsızlık hiç kızmaya gerek yok dedi.

Ve Gönüllü diye giden ekipler geldikten sonra mesai ücretlerini aldı "insana dair umutlarım tamamen bitti" benim dedi.

Böyle eşim bey cephesinden aktaracaklarım)
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla