Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2023, 00:18   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.504
Konular: 412
Beğenildi:3136
Beğendi:3591
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bol keseden bağış yapıldı paralar ortada yok

Bol keseden bağış yapıldı paralar ortada yok

Maraş depreminden etkilenen vatandaşlar için Türkiye Tek Yürek Kampanyası ile 115 milyar liradan fazla para toplanmıştı. Bu bağışlardan şu ana kadar AFAD'ın eline geçense 74 milyar 200 milyon lira oldu. AFAD'ın söz verip ödeme yapmayan kişi ya da kurumları ise ilerleyen zamanlarda ifşa edeceği öğrenildi.

AFAD ARADI
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; yatırılan paranın çok büyük miktarı ise kamu kurum ve kuruluşlarından geldi. 15 Şubat akşamı canlı yayınlanan televizyon programlarına bağlanarak kendisinin veya şirketinin reklamıyla şov yapan birçok isim söz verdiği yardım paralarını henüz yatırmadı. AFAD, yardım sözü veren, listede ismi geçen ve bugüne kadar parayı yatırmayanlar ile iletişime geçti. Ulaşılan bu kişiler ise farklı bahaneler öne sürdü. “Binam var, kamulaştırırsanız söz verdiğim parayı yatıracağım”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum”, “Para bekliyorum, aldığımda ödeme yapacağım” ve “Konteyner alacağım veya kalıcı konutlara destek olacağım” gibi gerekçeler sundukları öğrenildi.

İFŞA EDİLECEK
AFAD yetkilileri, yardım kampanyasına katılma sözü veren ve şu ana kadar ödeme yapmayanlarla iletişime geçtiklerini belirterek, “Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor” dedi. AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların “İFŞA” edileceği belirtildi.

NERELERE HARCANDI?
AFAD yetkililerden alınan bilgiye göre kampanyada toplanan yardım paraları, deprem bölgesine aktarılmaya başlandı. AFAD yetkilileri, yardım paralarının büyük bölümünün yurtiçi ve dışından depremzedelerin barınmaları için konteyner, çadır alımı ve bunların kurulmasında, altyapı çalışmalarında kullanıldı. Gıda, insani ihtiyaçlar da alınarak bölgeye gönderildi.

O İSİM PARAYI YATIRDI
Kanal D, ATV, FOX, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ile TV8’de yayınlanan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında geceye damga vuran isimlerden biri de Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras olmuştu. Yayın sırasında Duras’ın 50 milyar TL Bağış yaptığı belirtilmiş, bu kadar büyük miktar herkesi şaşırtmıştı. Ancak daha sonra düzeltme yapılmıştı. Hamit Duras’ın 50 bin TL bağışlamayı taahhüt ettiği, ancak telefonla konuşulurken yanlış aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Duras söz verdiği rakamı daha sonra artırarak 120 bin lira bağış yaptı. Bağış miktarı AFAD hesabına aktarıldı.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Zorlu, Limak vs bunlarda boykot edilmeli İslami Haberler Kara Kartal 0 38 21 Mart 2024 18:26
Bazen sosyal medya iyi bişey Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 2 70 18 Mart 2024 22:23
İnsanlara küstü dağlara yerleşti Yaşam/Kültür/Sanat Kara Kartal 3 45 18 Mart 2024 19:33
Mescidi Aksanin etrafindaki dikenli telleri... Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 30 18 Mart 2024 16:46
Umut'tan umudu kesmeyen hakim Hafta'nın Konusu Kara Kartal 0 39 13 Mart 2024 13:01