Konu Başlıkları: Memleketten Hava Durumu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2023, 13:07   Mesaj No:2

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.504
Konular: 412
Beğenildi:3136
Beğendi:3591
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Ülkenin genelinde etkili olacak yağışların, özelikle Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 60 ile sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Birçok il su taşkınlarına karşı uyarılırken, vatandaşlardan temkinli olmaları istendi.

Hava sıcaklığı
Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesinde toz taşınımına dikkat
Deprem Bölgesinde yarın (Salı) Şanlıurfa’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Uyarı alan iller
Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce'ye sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

Afyonkarahisar, Burdur, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Ordu, Niğde, Rize, Trabzon ve Karaman'da turuncu kodlu rüzgar uyarısı verildi.

Aydın ve İzmir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış ve sarı kodlu rüzgar uyarısı verilirken, Balıkesir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı, Bursa ve Manisa ise sarı kodlu rüzgar ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Adıyaman'da sarı kodlu toz aşınımı ve rüzgar uyarısı, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te sarı kodlu toz aşınımı uyarısı, Edirne, Tekirdağ ve Yalova'da sarı kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla