Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2023, 10:54   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj : 4.631
Konular: 594
Beğenildi:4598
Beğendi:5587
Takdirleri:31925
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Deeprem Bölgesi'ndeki öğrencilere yüzde yirmibeş ek kontenjantenjan

Deeprem Bölgesi'ndeki öğrencilere yüzde yirmibeş ek kontenjantenjan

Deprem bölgesinde yaşayan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Adana mitinginde müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Adana'da yaptığı açıklamada, "Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında yüzde 25 ilave kontenjan ayırıyoruz.

21 bin 560 öğrencimizin yararlanabileceği bu düzenlememiz gençlerimize hayırlı olsun." dedi.

YÖK'ten açıklama geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından YÖK, konuya dair duyuru yaptı.

Kurul, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Ayrıca, depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan verileceği belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet eden adaylar için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.

Kimler yararlanamayacak?
Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar, söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.

Hangi üniversiteler yer alıyor?
Karar kapsamında deprem bölgesindeki Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal, Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri bulunuyor.


Vakıf üniversiteleri
Depremzede adaylar tercih sayısına bağlı olarak ve önceliklerine göre tercih sırasını gözeterek, genel kontenjanlarla birlikte kendilerine ayrılan ilave kontenjan kapsamındaki programlardan tercih yapabilecek.

Bu kontenjanların dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa, 2547 sayılı Kanun’da öngörülen yüzde 15 burslu öğrenci okutulması yükümlülüğü kapsamı dışında olmak üzere ve çift diploma programları hariç, depremzede YKS adayları için 1’er kontenjan ayrılacak.

Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olması durumunda, kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli veya ücretli kontenjan eklenecek.

Ensonhaber
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Vefa Sultan Dizisi Film Kutusu Kara Kartal 2 204 14 Şubat 2026 00:35
Vefa Sultan Dizi Müziği Fon Müzikleri Kara Kartal 0 141 14 Şubat 2026 00:26
Cem Adriyan-Bir kuş uçar Programlar//İstekler Kara Kartal 0 131 09 Şubat 2026 15:58
Birlik ve Beraberlik Hutbeler AsilBey 1 244 06 Şubat 2026 16:05
Hüzünlü sessiz yürüyüş: 4.17 Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 125 06 Şubat 2026 16:03