Konu Başlıkları: Fanatik Yahudilere tepki
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2023, 13:31   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.504
Konular: 412
Beğenildi:3136
Beğendi:3591
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fanatik Yahudilere tepki

Fanatik Yahudilere tepki

Filistin’i işgal eden İsrail güçlerinin koruması altında fanatik Yahudiler yıllık ‘Bayrak Yürüyüşü’ adı altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Günler önce imzalanan ateşkesle sona eren İsrail’in Filistin’e yönelik son saldırılarının yankıları sürerken, tansiyonun tekrar tırmanmasından endişe ediliyor.


Filistinli grupların geçen yıllarda Yahudi yerleşimcilerin taşkınlıkları ve saldırıları nedeniyle Bayrak Yürüyüşü’nün iptal edilmesini talep etmesine rağmen gerçekleştirilen gösterilere binlerce İsrailli katılırken, saldırıların sona ermesinden günler sonra gerçekleştirilen provokasyona tepkiler büyüyor.


Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlar, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla her yıl provokatif şekilde düzenlenen "bayrak yürüyüşü" çerçevesinde gerçekleştirildi.

‘ARAPLARA ÖLÜM’ SLOGANLARI

İsrail’in işgali altındaki Kudüs’te fanatik Yahudilerin Kudüs Günü münasebetiyle düzenledikleri provokatif Bayrak Yürüyüşü nedeniyle tansiyon yükseldi. Binlerce fanatik Yahudi, ellerinde İsrail bayrakları ile Kudüs’teki Şam Kapısı’ndan Ağlama Duvarı’na yürüyerek, "Araplara ölüm" ve "Köyleri yakın" gibi ırkçı sloganlar attı. Şam Kapısı’nda toplanan fanatik Yahudiler, yürüyüşü çeken gazetecilere su şişesi ve benzeri nesneler fırlatırken, iki kişi gözaltına alındı. Yürüyüşe katılan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Tanrıya şükür burada on binlerce insan var, Kudüs sonsuza dek bizimdir" dedi.




FİLİSTİNLİLERİN PROTESTOSUNA SERT MÜDAHALE
Yüzlerce Filistinli, Gazze Şeridi’nde fanatik Yahudilerin düzenlediği Bayrak Yürüyüşü’nü protesto etti. İsrail Savunma Kuvvetleri, insansız hava araçlarıyla Filistinli göstericilerin üzerine göz yaşartıcı gaz attı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Sözcüsü Nabil Ebu Rudeineh yaptığı açıklamada, "İslamiyet’in ve Hristiyanlığın kutsallarıyla Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir ve Filistin halkının meşruiyeti ve tarihi hakkı vardır" ifadelerini kullandı. Bayrak Yürüyüşü’nü kınayan Rudeineh, yürüyüşü provokasyon ve gerginliği tırmandıran bir hareket olarak nitelendirdi.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


DIŞİŞLERİNİN TEPKİSİ GECİKMEDİ
Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Fanatik Yahudi grupların Harem-i Şerif'teki tarihi statükoyu bir kez daha ihlal ederek, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve bu bölgede ibadet girişimlerinde bulunmasını şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.



Katar, İsrailli hükümet yetkilileri, milletvekilleri ve Yahudi yerleşimcilerin provokatif Bayrak Yürüyüşü kapsamında Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenlemesini kınadı. BAE Dışişleri Bakanlığı ise, Abu Dabi yönetiminin, Mescid-i Aksa'ya tam koruma sağlanması, provokatif ve tehlikeli ihlallere son verilmesinin gerekliliği konusundaki değişmez tavrı yinelendi.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mısır'dan yapılan açıklamada, İsrailli hükümet yetkilileri, milletvekilleri ve Yahudi yerleşimcilerin "bayrak yürüyüşü" kapsamında Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın yapması, bu esnada namaz kılanların taciz edilmesi ve Filistin halkının duygularını kışkırtmayı amaçlayan provokatif eylem ve uygulamaların kınandığı belirtildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, tekrarlanan bu uygulamaların uluslararası meşruiyet kararlarında da yer alan Kudüs'ün yasal ve tarihi statüsünün açık bir ihlali olduğu kaydedildi.

Kararcom
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Zorlu, Limak vs bunlarda boykot edilmeli İslami Haberler Kara Kartal 0 38 21 Mart 2024 18:26
Bazen sosyal medya iyi bişey Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 2 70 18 Mart 2024 22:23
İnsanlara küstü dağlara yerleşti Yaşam/Kültür/Sanat Kara Kartal 3 45 18 Mart 2024 19:33
Mescidi Aksanin etrafindaki dikenli telleri... Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 30 18 Mart 2024 16:46
Umut'tan umudu kesmeyen hakim Hafta'nın Konusu Kara Kartal 0 39 13 Mart 2024 13:01