Konu Başlıkları: Cumhuriyet İyi Bir Şey mi?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2023, 14:36   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.422
Konular: 1272
Beğenildi:11888
Beğendi:9000
Takdirleri:26451
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Müslüman kimliğin başına seküler, liberal İslam, siyasi İslamcı, demokrat vg. bir sürü biseyler geldi ne olduğu belirsiz hem oraya hem buraya iki yüzlü bir karakter oluştu.

Kemalistlerde de var. Koyu Atatürkçü ama namaz-abdest var, açık ama baş örtüsüne karşı değil ama öyle çok örtmeyin. İyi komşu ama muhalefette bir numara. İktidarı elestirirsen kültürlüysen komşuluk arkadaşlık yapabilirsin. Sen eleştiri dersin onlar kör muhalefet anlar. Seninle biraz sen gibi takılır, sonra içindekini akıtır. Kardeşlik, ahlak, liyakat derler, torpille kendileri dönemin çarkından en çok faydalananlardır. Filistin, Suriye'de savaş var çok üzgünüz derler ama ülkemize yerleşiyorlar diye yaygarayi basarlar, Antalya'yı istiila eden Ukraynalılara Ruslara zerrece sesleri yok. Onlar mazlum..

Ekonomiden, geçim sıkıntısından en çok onlar dertlenir. Lüks evleri, lüks arabaları ve konforlu hayatlarından bunu söylerler. Ve bunu hep ama hep Cumhuriyet ve Atatürk' e borçlular. Yersen.. Atatürk onların malı. Onlarda tezgahlarında bunu pazarliyorlar. Heykel dikerek, kendisine benzeyen tiplerle miting, program yaparak Atatürk ve cumhuriyet ruhunu anlamaya çalışıyorlar.

Birbirimize bulaştik. Kimseye faydası olmadı. Seküler liberal demokrat siyasal İslamcı olunca biraz Atatürkçülük ekledik. Ve kim daha çok seviyor yarışına döndü. O dönemi kutlayan bu döneme laf etmesin. Cumhuriyet tek adamın omuzlarında tek parti ile ilan edildi. Övüneceğin hiçbirşey yok. İçini adalet, erdemlerle dolduramadıysan övünecek hiçbirşey yok.
Bugün kaldığı yerden devam ediyor boykotlar ve lânet İsrail payları.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla