Konu Başlıkları: İdrak Yollarımız Açılsın
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2024, 23:31   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

ezvacu tahiratı mihrilazca tanıtılması.) korku var tedirginlik var hata yaparmıyım endişesi var içimden geçeni de dile getirmezsem laz olmayayım inadı var .) anlatılış tarzı da ayrı bir maharet hakkını yemiyelim.)
mihrilaz:humeyra annem tatlı annem sıddıkın kızı annem ayetlerle akpak şerefine eren annem canım annem seni çok seviyorum annem radiyallahu anh annem senin gibi annem olduğu için çok mutluyum annem.... ama ama ama dur nefes alayım diyecem BU NE İNAT BU NE HIRÇINLIK bu ne sendikacı siyaseti.) SENİN BABAN SIDDIK... BİRAZ HALİM SELİM YUFKA YUREK HUYUNU KAPSAYDIN YA.)))
hz aişe: laz kızım bizim orjinal halimiz budur.sahabe de olsak alimde olsak gereği neyse yaparım.) bak havva anamla adem babam yer yüzüne indiğinde birbirlerini kaybetmişlerdi rvayete göre aylarca yıllarca...babam gece uyur gündüz arardı anamı.anam hem gece gem gündüz arardı.buluştuklarında anam dedi ki aha burdan hiç ayrılmadım ben mi seni arıycakmışım.)

....

-ya aişe bana ne zaman kızgın ne zaman sevgili olduğunu biliyorum.
-nasıl ya resulallah?
-bana kızgınken ibrahimin rabbine yemin olsun diyorsun.sevgili iken senin rabbine diyorsun .)
......

-ey aişe anam kumalarından en çok kimi kıskanırsın?
-Haticeyı.
-sen onu gördün mü?
-yok ben doğmadan vefat etmiş.yada çok küçüktüm hatırlamıyorum.
-görmediğin bilmediğin vefat etmiş kumanı mı kıskanıyorsun onca yaşayan kuman varken ?
-Resulullah ben dahil hiç bir eşini hatice kadar se ve me di.))

....

-hz ömer: ya Resulallah niye mescidde yatıyorsun evlerine gitsene?
-hz.Resulullah: hanımlarıma kızgınım 40 gün ceza verdim burda camide yatacağım.
-hz ömer: hmm kızım hafsaaaa son duanı et geliyorum!
-hz.Resulullah: sana ne hatapoğlu seni ilgilendirmez. hafsa kızın da olsa o senin annen ve hafsa benim eşim. veee seni ilgilendirmez.)


Allah rahmet eylesin bizim eski başeditörümüz ferdi hoca vardı deli kaymakam diye anılırdı forumda.o dönemde msn derslerimiz vardı akşamları toplanır tefsir işlerdik bir kaç kişi.sormuştu hocam kuran bir kaç ayetle erkekleri geçiştiriyor.ama konu kadın ise nisa var mucadile var mumtehine var yusuf var erkeklerin rical süresi yok bi nas var orda bile fisudurinas diye nisaya atfedilir.erkekler için 50 ayet kadınlar için 2 bin ayet.) Rabbimle konuşma şansım olsaydı sorardım rabbim senin nisa taifen 2 bin ayetle bile tam izah edilemedi ben gibi gariban nasıl çözsün anlasın nisayı .) Allah bizide onuda affetsin rahmet eylesin.

Bu arada başlıktan korktuk.idrak yolları yeterli lütfen daha fazla açılmasın.nisa yusufun deyımıyle devreye keydekunne yı alırsa,rical yunusun deyımıyle cemel facıasını yaşar inni kuntu mine zalimin sayıklamaya başlar.)
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla