Konu Başlıkları: İdrak Yollarımız Açılsın
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2024, 17:40   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.413
Konular: 1272
Beğenildi:11865
Beğendi:8995
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Zevceler yeni gelin Esma binti Numan'ın güzelliğine, Rasulullah'tan önce tutulup yeni bir hile geliştiriyorlar. Gelini süslerken, tavsiyelerde bulunup, Rasulullah a.s yanına gelince " Allah'a sığındıgini söyle" çok hoşuna gider diyorlar. Yandı gülüm keten helva.)) Araya girenlerle zevcelerin işgüzarlıği olduğu anlaşılıyor da durum açığa kavuşuyor. Allah Rasulu ne diyor gülümseyerek:

" KADINLAR YUSUF (a.s)'un ARKADAŞLARIDIR. ONLARIN HİLESİ ÇETİNDİR." ))

İnce kavrayış sahibi olmak başka tabi.)) İdrakimizi açtıkça açtı bu güzel örneklemeleriniz.


Ahzap 50-51 nazil olduğunda ki Aişe annemiz tepkisini Allah biliyor erkekler bilmez.))Sahne gözünüzün önüne gelsin. Teşbihte hata olmasın; Zeynep binti Cahş'ıın güzelliğine, çekiciliğine mi tedbir alsın, nikahının Allah katında kıyılıp "velisi ve arabulucusu Allah oluşuna mı yansın kıskançlık ateşiyle yanan Aişe r.a, kollarını kavuşturmuş, kafayı çevirmiş, gözlerini devire devire....ya da tırnaklarını kemire kemire ayakları vura vura yada ellerini beline koymuş Allah'tan torpili kaptın imasiyla olanca kıskançlıkla sarf edilen şu sözler:

"RABBİNİ SENİN ARZUNU YERİNE GETİRMEDE ÇOK SÜRATLİ GÖRÜYORUM"

Ne diyelim Allah şahit, peygamber bizzat muhatap. "Tövbe de hanım sen ne biçim konuşuyorsun demiyor"
....................

İdrak yollarını açalım derken, yanlış anlama ile hepten tikamayalım

Burdan bize ne var ey bacı! derseniz....Ezvacu tahirat annelerimiz, Allah Rasulu'nu huyları , karakterleri sebebiyle zaman zaman üzmüş, bunaltmişlardır ama hiçbir zaman peygamberin sözünü bastırma, onu degersizleştirme, pasivize etme gibi bir davranış içerisine girmemişlerdir.

Ey nisa taifesi! simdi sizler de dik başlı, kıskanç, kocasını diliyle ısıran, az biraz hilebaz olmayı annelere mâledebilir, Allah'ın desteğini almış olmanın haklı gururuyla övünebilirsiniz elbet ama hatırlatayım:

EŞLERİNİZ PEYGAMBER DEĞİL.) TEK EŞE MECBURlar, rekabet yok sanmayın. Rolünüzü rol model anneleri anlayarak, nazik siyaset izleyerek layıkıyla yerine getirin. Anneler huyluyuz, Allah destekliyiz deyip, kavvam olan adamları şamar oglanına çevirmeyin. Zira bundandır bugünki eşler arası dengesizlik, sorun, sıkıntılar. Adamları degersizleştirmeyin, tepelerinde tek söz sahibi, ototrite güç göstermeyin kendinizi. Annelerin örnekligini iyi analiz edin.

Ayağının suyunu içmesini, secde etmesini bekleyen, sırtından sopayı, karnından sıpayı devirli erkekler tarih oldu (istisnalar olabilir konu dahili değil, haz ve hız odaklı, ye tüket ilişkiler de konu dışı) Duygularınızı ve huylarınızı kadınca yaşayın. Feministçe değil. Kadın, kadın olduğunda dişil enerji de diyebilirsiniz, bunu eşi için yaptığında ancak tolore edilebilir.


El ân hocam Allah rahmet eylesin Ferdi hocamıza haklı bir feryadı varmış.)) Bir kadınlar iki İsrailoğulları Kuran'ı en çok meşgul eden konular.))

Şu kadim soruyu ben cevaplayayım rahat edin. Kadınların karmaşık yaratılış, üstesinden gelemediginiz durumlarda Kuran üzerinden sarıldığınız, övmekle yermek arası (yukarda ferdi abi durumu gibi)nerede duracağınızı bilemeyisinize şöyle cevap vereyim:

Kuran konuları, mesajları, muhatapları, indirilişi itibariyle insanlara hiç bilmedikleri, duymadıkları, ilk kez karşılaştıkları, daha önce duyulmamış, kimsenin bilmediği hükümler, ilkeler getirmiyor.
Muhatapların Allah Rasulunden duydukları her hükme itirazları "atalarımızı böyle bulduk" şeklinde.
Kur'an kendi hükümleriyle ters düşmeyen ilkelere karışmadı. Çünkü asıl hedefi neydi? Yanlış, bozuk, şirk bulaşmış inanç sistemini, tevhid merkezli ele alarak, yaşamlarinin merkezindeki herşeyde mümince yaşayıp, muhatabın dünya, ahiret, zihin dünyasını doğru inşa etmektir.

Nisa taifesi de işte bu yanlış zihniyetin tam merkezinde yer alıyor Kadınlarınız hakkında yanlış, bozuk, önyargılı fikirlerinizi değiştirin. Şirk bulaşmış inancınız gibi, kadınlar konusunda da zihinleriniz israiliyat, atalar, pagan kalıntılarıyla dolu... Bir zihniyet meselesi olarak nasıl sabitlendiyse Allah yukarda saydığınız surelerle konuyu u netleştiriyor."O öyle değil işte!" mesajını erkek kafası ancak alıyor hoş onu da hâlâ almıyor ya...

Kur'an bizi sarıp sarmalamasa adımız okunmazdı Kadını nasıl diri diri yakarızı, yokederizi o 50 ayet bağlamında konuşurdunuz.

Açık idrakler burda mı?
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla