Konu Başlıkları: İdrak Yollarımız Açılsın
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2024, 17:36   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.413
Konular: 1272
Beğenildi:11866
Beğendi:8995
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Hocam domdom kurşunu bu.) Telaş yok.)) Temsili bir anlatımla kapalı idrak yolu açarken bizi temize çeken taraftan baktığım ehh doğrudur ama amacım bu değil. Sizin değindiniz şekilde bakarsak kronik olarak zaten kapalı olan idrak açma teşebbüsüm işe yaramaz. Az sabırlı olsaydınız devamında en azından bizede iyi bişey varmış derdiniz.))

Bugün ayakları üzerinde duran, ezilmeyen, ezdirmeyen, başarılı, dik duruşlu, asil, bakımlı,zeki, alim, muttaki, eşini seven, sayan kadın deyince akla ilk gelmesi gerekenler "Allah Rasulü'nün hanımlarıdır", aynı özellikleri, duyguları taşıyan bizim hatunlar bakın Aişe, Hafsa, Zeynep, Cuveyriye,Ümmü Seleme, Habibe, Safiyye vg.hepsinden kodlar taşıyoruz. Değerinizi bilin, bilelim ile başlayan bu idrak çalışmama bildiğiniz füzeyle açık idrak saldırısı bu.)) Kaburgaydi, odundu hangisi kırılıyordu gibi sancılı yerlere çekmeyelim, çekişmeyelim, başımız ağrımasın.))

Bilgiseller için teşekkürler hocam.

Ben burdan, M.Ö 1700 lere gidip Züleyha ile Yusuf a.s, M.Ö 2000' ne gidip Hacer annemizle, Sare annemize flashback yapacaktım Gidicez yine ama el Mecbur Ahzap süresiyle, Allah ile; hanımların, münafıkların, müşrik düşmanların arasında kalmış yumuşak huylu, şevkat ve rahmet peygamberine bütün bu cenderenin içinde ne var oraya geleyim hemen ) Yoksa Havva anamızla Adem babamiza kadar gidicez anlaşılan.))

Hicri 5. sene, Müreysi gazvesinde bir ifk hadisesi yaşanmışki aman ya Rabbim münafıklar, en teslim sahabeler, kâfirler, müşrikler dolamışlar diline Aişeyi. Aişe dünyadan bi haber. Rivayete göre 40 gün sürüyor. Hendek savaşı, Kurayza Yahudileri kuşatması yetmez gibi Zeydin boşandığı Zeyneple izdivaç yine bu süreçte. Münafıklar, kâfirler için bulunmaz fırsat. Dibini sıyırana kadar kullanıyorlar. Allah Rasulundeki bunalım kimde var dersiniz?

Aişe annemiz aklandı paklandi. Bir havalar bi havalar ama Allah Rasulü'nün çilesi bitmedi. Ahzap süresi iniyor ayetler Hendek savaşı ardından Kurazyza oğulları, ardından sözü annelere getiriyor. Ama ne geliş...

Ne olaki o arada...Kurayzaogulları kuşatması yaşanmış, maddi olarak bir rahatlama, bir bolluk elde edilmiş. Edilmiş edilmesine ama bu bolluk Allah Rasulü'nün evine uğramıyor. Hanımların istekleri zirve yapıyor. Rasul perişan. Allah izdivaç istiyor, başta hanımlar, münafıklar, müşrikler evlatlığının eşiyle evleniyor yaygarasında...

Tam böyle bir yerde Allah yetişiyor imdadına ve belkide Rasulullah'ı sarıp sarmalayan tek süre ile elçisini korumasına alıyor..
Bakın neler oluyor...

Ey Nebi, münafıklara, kâfirlere boyun eğme, sen sadece sana vahyedilene uy, Allah'a güven " diyor.

Sonra dönüyor hanımlara:

"Allah ve Rasulu'nu istiyorsanız şu nebiyi bunalttığınız yeter, ya tutun o ağızlarınızı, yoksa boşanma bedellerini vereyim gidin bu kadar net. Oturun oturdugunuz yerde, Rasule ve davasına büyük zarar veren bir büyük fitneden yeni çıktınız. Rasul perişan oldu. Allah sizi temize çekmek için uğraşıyor, sizde oturun evlerinizde, başkalarıyla konuşurken edalı işveli konuşmayın, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz....Anneler mahçup...
Nasıl olmasınlar. Rasulu'nu Allah bu sure ile zırh gibi sarıyor.

Muhammed içinizden birinin babası değildir.
Onda üsvei hasene vardır.
Allah ve melekleri ona salât eder, sizde salât edin


Tabloya bakın. Hendek gazvesi başlıyor. Münafıklar içerden, Beni Kurayza arkadan, Ahzap denilen düşman dışarıdan, peygamberi itibarsizlastirmak için " bakın evlatlığının hanımını aldı dedikodusu.. Aişe olayının yankıları sürüyor. Rasulun içi soğumamış sahabeleriyle istişare ediyor ve Ali r.a , Cemel'de ancak içi soğuyacak Aişe için o sözü sarf ediyor."Boşa gitsin"

Ahzap suresi içerde münafıklara, savaşta müşriklere karşı müminlere, rasulun hanımlarının dırdırlarına, müminlerin kalplerine sakinlik vermek için kendini paralayarak Rasulu'nu koruma çemberine alıyor. Perişan olmuş bunalmış elçisine sakın onlara boyun eğme diyor.
Rasul rahatlıyor, ohh bizde bir rahatlıyoruz. Anneler örtüsü, konuşması, zevcine davranışları noktasında edebî bir hizaya çekiliyorlar. Karakterleri, keydekünnleri değişti değişmedi bilinmez ama kendilerine diğer kadınlara benzemedikleri uyarısından sonra nasıl titizlendiklerini biliyoruz.

Eee burdan bize ne mi var? İdrakiniz biraz olsun açıldıysa şurdan şu hüküm burdan bu hüküm demek yerine herkes kabına göre alsın alması gerekeni. Ahzap suresi okumanın tam zamanı..

Hocama veriyorum sözü söyleyecekleri vardır, itirazı vardır mutlaka.))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla