Konu Başlıkları: Ömer Seyfettin 140 Yaşında
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2024, 21:42   Mesaj No:3

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Hâdimul İslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.021
Konular: 1409
Beğenildi:13226
Beğendi:9635
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Çocuklarınıza, karakerini şekillendirecek hikâyeler barındıran Ömer Seyfettin kitaplarını ve hikayelerini mutlaka okutturun. Dili, hikayesi insanı sarıyor. Tadı yaş kaç olursa olsun unutulmayan hikayeler herbiri. Allah kimseyi Hiç mi Ömer Seyfettin okumadın? sorusuna muhatap etmesin? Rahmet olsun.

Gençlere ulaşan en etkili iletişim aracı görsel medya, sinema, digital platformlar vs. Edebiyatımız, tarihimiz ne yazıkki beyaz perdeye nitelikli şekilde aktarilamiyor. Aktarilanlar çok zayıf içerikli, tek görüşe hizmet eden bayık yapımlar. Bu iktidarın kültürel, edebî, sanat alanında hiçbirşey katmamasinı eleştiriyorum. Beyaz perdeye aktarilabikecek İslam dünyasından, Edebiyatımıza, tarihi sağlam prodüksiyonlar yapılabilirdi. Olanlarında yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Çağrı, Ömer Muhtar yapımlarının tadında bir yapım daha görmedik. Bugünün Diriliş, Uyanış, Şahlanış yapımları vaktin Kuruluş yapımı kadar bile etkileyici değil.


Neyse toplayayim sizlerde illaki bir Ömer Seyfettin kitabı okumuşsunuzdur. Varmı şöyle hazırladığınız sizi etkileyen bir hikayesi?
Alıntı ile Cevapla