Konu Başlıkları: İtiraf Duası...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2024, 12:24   Mesaj No:5

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11858
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Kız evlat yetiştirmek elde kor. Tutsan tutulmuyor, bıraksan düşecek öyle zor zamanlar. Kızı erkeği yok elbette lakin kızları cezbeden çevresel uyaranlar çok fazla. Fitrattan gelen süs, cazibe, kafaya takma, huzursuzluk vs bunları edep-haya-islami ölçü-bilgi dairesine çekmezsen oluşacak infial..

Lisede en sevdiği sıra arkadaşı agnostigim dedi birlikte agnostik/ataist sorularına reddiye yaptık ama kızımı incitmeden, arkadaşını etiketleyip, yok saymadan...Arada onun agnostikligini sevsinler eve gidene kadar, karnı doyana kadar mizahi alana çekme, ama durum ciddiyetini kavrama. Her sorusunu Kur'an ve peygamberler örnekliği, İslam tarihi bilgisi ile bağlantılama, yumuşatma ve netliğe kavuşturma.Zeki çocukların en büyük sorunu, sorularına bilgi merkezli cevap alamamalari. Soruları çok net, aynı netlikte cevap vermek, bilgi ve donanım istiyor. Veremediginizde sosyal medyadan aldıklarını cevap sanıyor ve tavir geliştiriyor.. Arada pasta börek gönderip hem kızımın hem agnostikcik olan kızımızında kalbini fethetmece...

Hafız olup başını, göbeğini açan kızımıza, ilahiyatçı aileden gelip baş- bacak açık, oruçtan habersiz, kapalı hiç görmemiş gibi davranan arkadaşlarına, birlikte ağladık çok zorlandı daha güçlü çıktı.

Ailede bir ben açığım, bişey demiyorlar, imam hatiplilere karşıyım, uyuz oluyorum diyen arkadaşlarına ve annelerine birlikte giydirdik.))

İmam çocuğu olan arkadaşının yurtta içki şişesiyle yakalanmasına birlikte kalbimiz ağrıdı, dua ettik.

Galiba kızıma en çok koyan ailelere bakınca aynı mahalleden gibi görünen, çocuklarina bakınca aralarında uçurum görünen bu hal. Annelerin hepsi kapalı, babalar memur, orta yollu olan bu ailelerin çok büyük davranışlar sergileyen, kendi mahallesinden görünene de yabancı şımarık, sorumsuz, empati yoksunu arkadaşlarını anlayamıyor...
Ailesinde namaz kılmayan yok ama oruç tutmayan, kapalı arkadaşına selam vermeyen, sosyal medya gazıyla dünyaya küskün gençler.

Lise sondaki kızımın münacatı bu. Açlığın terbiyesi ve yoklamasıyla, hayal kırıklığı ve düşüncesinden de utançla Annecim günah olmasın deyip biraz ağlayarak, fazlasıyla üzgün duygularını paylaştı. Duan olsun kızım dedim. Bu şekilde nazlı niyazli ifade ancak Mihrinaz'a yakışır

Aynı Mihrinaz yazın artık birlikte yürüyüş yapmayalım, ben 2 ay eve kapalıyım babacığım dedi ve yukarıdaki yaz duası dilimizden döküldü. Haklıydı.Babamla gezerken çok utanıyorum. Kafamızı nereye cevirecegimizi şaşırıyoruz dedi. Rabbine anlattı annesiyle paylaştı zorlandığı, küstüğü, kırıldığı yerleri. Eksiklerini bilerek...

4 yıllık inanılmaz bir mücadelemiz var. Kızım sen bu tesettürunle, bu sağlam duruşunla cihattasin, güzel mucahidem benim dedim. Derdini, sancısını sevdim. Nefsani isteklerine makul çerçevede müsamaha gösterdik. Bütün bunlar olurken babamızın makul oranda yaşananlardan haberi oluyor ama sahaya sürmüyoruz odalarda ağzına yastık basıp " ben bunlar gibiyken...., Z kuşağı bi cacık olmaz bunlardan, alcan telefonu ellerinden)) ataist ne ya.))) Birde adamı hizaya çek. Sakın çocukların yanında böyle söyleme kız içine atıyor, bana bırak, haberin yok gibi davran.))))).

Hangi birini idare etcen bazen gayet sesli valla iyi baş ediyorum diyorum Naz niyazda bilmiyorum şöyle anlatayım derdimi))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla