Konu Başlıkları: Ey internet bu mektubum sana...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2008, 19:23   Mesaj No:4

Seyyid

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seyyid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2834
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 67
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Ey internet bu mektubum sana...


[FONT=Arial Black][SIZE=4]İnternet artık günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bilgi alış verişi, bilginin serbestçe dolaşım ve paylaşımı en üst düzeye ulaştı. İş hayatında etkin bir kullanım sahasına sahip internet, artık hemen hemen tüm evlere de girmiş durumda.
Peki, dini hayatımızın tanzimi noktasında aile içi eğitim ve gelişiminde etkin bir rol oynayan internet konusunda neler yapıyoruz, ne tür önlemler alıyoruz?



‘Sanal alem’ de denilen bu dünyada, sadece bilgi alış-verişinin yapıldığının düşünülmesi, eksik bilgilenmenin getirdiği bir yanılgıdır. Oysa gündelik gerçek dünyamız ne türlü çirkinlikler, zihin bulandırıcı fikri ve ahlaki sapıklıklar, cinsel istismar, şiddet, kumar vs. barındırıyorsa, aynı olumsuzlukların izdüşümü ‘sanal alem’ için de geçerlidir.
Dış dünyada kendimizi ve ailemizi çeşitli olumsuzluklardan nasıl koruyor ve kolluyorsak, ‘sanal alem’de de aynı korunma ve kollamayı devam ettirmek zorundayız. Özellikle anne ve babalara bu konuda çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bilgisayarı satın alıp, eşimizin veya çocuğumuzun önüne koyarak, ardından da internet bağlantısını sağlayarak eğitim ve gözetim sorumluluğumuzdan kurtulmuş mu oluyoruz?

Maalesef, asıl sorumluluğumuz burada başlıyor diyebiliriz. Bizzat kendimizi ve sonra aile fertlerini, internetin olumlu ve faydalanılması gereken yönleri hakkında eğitmemiz gerektiği gibi zararlı ve tehlikeli taraflarını da görmek, bilmek ve bunlarla ilgili tedbirler almak zorundayız.

Bu sebeple, anne ve babalar ‘sanal alemi’ sadece bilgi için kullanılan bir araç gibi görme yanılgısına düşmemeliler. Çünkü büyük bir nimet olarak gördükleri bilgisayar, kötüye kullanıldığında, insanın başına (Allah -cc- hepimizi muhafaza etsin) türlü belalar açacak bir canavara dönüşebilir!
Alıntı ile Cevapla