Konu Başlıkları: Kayyum atanan belediyeler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Kasım 2024, 13:36   Mesaj No:1

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj : 4.247
Konular: 538
Beğenildi:4227
Beğendi:5072
Takdirleri:29160
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kayyum atanan belediyeler

Kayyum atanan belediyeler

Geçtiğimiz hafta İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçilen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in görevden alınıp yerine kayyum atanması, Türkiye’de uzun süredir tartışılan kayyum uygulamasını yeniden ülke gündeminin merkezine taşıdı. Bu sabah Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Halfeti Belediyesi'ne de benzer adımların atıldığı öğrenildi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, 2016’dan bu yana uygulanan kayyum sistemi, seçilmiş belediye başkanlarının yerine merkezi yönetim tarafından atanan bürokratların görevlendirilmesi ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta, İstanbul gibi büyük metropol şehirlerine de sıçrayan bu uygulama, demokrasi, halk iradesi ve yönetim biçimleri konusunda yeni tartışmaların fitilini ateşledi.

Esenyurt’ta, terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Ahmet Özer'in yerine belediye meclisinden bir ismin seçilmesi beklenirken, vali yardımcısı kayyum olarak atanmıştı. Bu hamlenin yankıları sürerken, bugün sabah saatlerinde gelen haberlerle Mardin ve Batman belediyelerinin de kayyım atamalarına sahne olduğu anlaşıldı.

MARDİN VE BATMAN’DA KAYYUM ATAMALARI
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Şanlıurfa Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan görevden alınarak yerlerine kayyum atandı. Özellikle Mardin’deki gelişmeler sonrası, DEM Parti'nin önemli ismi Ahmet Türk, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Asla pes etmek yok. Demokrasi, Barış ve Özgürlük mücadelesinden geri adım atmayacağız. Halk iradesinin gaspına geçit vermeyeceğiz. Bu böyle bilinsin!” ifadelerini kullandı.

Mardin Valiliği ise bu gelişmelerin hemen ardından, şehirde 10 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasakladığını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Mardin, Batman ve Halfeti belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, başkanların çeşitli terör örgütü üyeliği ve propaganda davalarından aldıkları hapis cezaları ve devam eden soruşturmalar gerekçe gösterildi. Açıklamada, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak Vali Tuncay Akkoyun, Batman Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ekrem Canalp ve Halfeti Belediye Başkan Vekili olarak Kaymakam Hakan Başoğlu'nun görevlendirildiği bildirildi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Next teknofest sosyal hesap Teknoloji/Digital Dünya Kara Kartal 0 9 02 Ağustos 2025 18:52
Hutbe: Haya Allah'ın emri Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat Kara Kartal 0 19 01 Ağustos 2025 16:24
Korkutucu GPT-5 Teknoloji/Digital Dünya Kara Kartal 1 19 30 Temmuz 2025 10:25
Bursa yanıyor yakan fetöcü Gündem/ Manşetler Kara Kartal 1 21 28 Temmuz 2025 22:44
Hangi sandalyeye oturmak istersin Forum Etkinlileri su damlası 1 33 27 Temmuz 2025 21:50