Necm süresi, kalp ağrıtan, yüksek tesirli, şahit oldukları(okuduğu ayetler) ile nutku tutulan biri için "beni örtün" süresi. Cebrail-Muhammed-Vahiy ilişkisi, Allah Rasulünün vahiy meleği ile yakın buluşması o kadar canlı ve diri ki; o atmosfere girmemek olanaksız. Ne mürekkeb, ne kalem, ne kağıt yetmez bu sureyi ve ayetlerini dile dökmeye..
Şahit tutuluyoruz bu müşahadeye...
Allah'ım iman ettik...
Nefesimi tuttum...
Batan yıldız da vahyin yildiz yıldız inişi de şahit;
Muhammed a.s kafasına estiği gibi konuşmaz, türünün en iyisi full donanımlı "zü mirra" bir melek öğretti bu vahyi ona. Onu bütün açıklığıyla gördü. Aralarından su sızmayacak yakınlıkta, bir nefeslik mesafedeydiler..
Gönül gördüğünü yalanlamadı. Yani gönül gözüyle gördü.
Utanmadan bunu mu görüp görmediğini tartışıcaz yani...
Musa a.s Tuva da bir ağacın gölgesinde vahiy tecelli etmişti. Muhammed a.s hayranlığın sınırı sidrede.
Vahyin su gibi ağaçla olan bir ilişkisi olduğu kesin...
Allah Rasulünün vahiy meleği ile fevkalade ikinci randevusu ve tüm beşeri bilgilerin ve insan idrakinin dumur olduğu, bizlere kapasite sınırın var, kotanı doldurdun had sınırı...
Göz görmesi gerekeni görmüş ve görmemesi gerekeni irdelememiş, Rabbinin ayetlerinden bazılarını görmüşken Musa as. gibi "bana kendini göster" diyemez miydi?
Kalp ağrıyor, gönül bu müşahadeyi tahayyül ederken yorgun ve haddi aşıyor...
Böylesi bir buluşmanın delilli sunulduğu, Kureyş tanrılarının açıkça eleştirildiği, yerden yere vurulduğu surede, şeytanın attığı iddia edilen sözlerin hükmü putlara secde ettiğini söylemek
geçersizdir. Kaldı ki böylesi ağır eleştirilen müşriklerin secdesinden bahsetmek abes ötesi.
Meleklere dişilik atfeden "Allah'ın haremi anlamında Allah'ın kızları" iftiraları peki.. Melekler dişi ise; dolaylı olarak Allah'a(haşa) ne demek istiyorlar?!. Bilinçli yada bilinçsiz ne büyük sapkınlık bu.. Ne berbat bir paylaşım..
Yamuk ve şaşı bakışlar hakikatten hiçbir şey eksiktmez. İlahi mükemmelliğe aykırı tüm inançları ve düşünceleri reddediyoruz.
Tüm yalınlığıyla ve duygusallığı ile vahiy tecrübesine şahitlik ederken birden sapkın inanç ve düşünce yapısına "la" derken buluyoruz kendimizi.
....
|