Konu Başlıkları: Way O Asla Diyenler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2025, 10:23   Mesaj No:4

Vasat

Medineweb Sadık Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj : 345
Konular: 5
Beğenildi:586
Beğendi:879
Takdirleri:8006
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çok ağır sınanıyoruz "asla" dediğimiz yerlerden.
Halbuki insanın yanılması, sapması iki rekat arası zaman kadar. "ihidinassıratal müstakim" .

Kişinin asla/sını bulması, kendini sağlam bir hesaptan gecirebilmesi büyük erdem. Ben yapmam, çocuğum yapmaz kibir taşır. Kolay kabullenilmez bile.
Eşim yapmaz çok yaralayıcı bir kabulleniştir. Bir kere asla dedin mi; kumdan kale yaparsın, sağlam olduğuna iman edersin.

Annem babam yapmaz; insanın bütün güven kapılarını yıkan, içini cam kırıkları ile dolduran, kişiyi enkaza döndüren bir Asla...hele bu asla/ların farkında değilse, güven duygusunun yerini ayrık otları sarmaya başlıyor vicdanın üstünü, iyileşme ihtimalli, telafisi mümkün yaraların üstünü sarmaşıklar örtmeye başlıyor. Bir daha görene duyana aşkolsun

Allah aslalarla başa çıkmak nasipetsin. Varmı özellikle kendin noktasında asla dediğin?
Geçmişte çok oldu, ve kırk yerden sınanmışımdır. Asla dediğim çokça şeyle sınandım. Ama biliyor musunuz, bunun neticesi bende biraz farklı oldu. Ben, insanları "asla"larımı kırıp geçtikleri halde, samimiyetlerine binaen tekrar güvendim, tekrar sevdim. Ki, gerçek anlamda seven birinin hiçbir hatası çok da önemli hatalar olmamıştır, olmaz da. Hepsi gafletledir ve hepsi affedilmeye layıktır.

Bu açıdan, yaşım 43 olmuş, ve ben geçmişte çok yaralı olsam da insanlara hâlâ güvenirim. Çünkü güvenilmek, bir Müslüman için çok önemlidir, bilirim; buna binaen nefsim için istediğimi diğer insanlara da veririm. Ve, kaç kez hata yapmış olsalar da... İhanet gibi, sevgi ve samimiyete zarar veren ağır şeyler olmadığı sürece, her hata benim için göz ardı edilebilirdir. Ve, bu sayede, yıkılıp dökülmüş bir çok ilişkimi onarabildim ve toplum içinde kaybolmaya aday birçok insanı tekrar umuda yönlendirebildim. Ki, hata yapmış bir insanın "artık hiç kimsenin ona bir daha güvenmeyecek olmasından" daha çok üzen, kıran, yıldıran, çabadan vazgeçiren hiçbir şey yoktur. Bunu bilerek, özellikle güvenirim. Güvenirim, ki tekraren: seven birinden gelen hiç bir hata, onarılmayacak bir konumda değildir ve güvene güvene kişi gerçek anlamda güvenilir biri olur. Bilhassa çocuklarımız, ki onları yetiştirmekle görevliyiz. Kaç kez hata yaparlarsa yapsınlar, şahsen ben onlara güvenmeye devam etme taraftarıyım. Bu şekilde gerçek anlamda güvenilir olmayı öğreniyorlar.

Ancak, hiç tanımadığımız, bizlere yabancı, samimiyetinden, sevgisinden ve imanından şüphe ettiğimiz kişilere güvenmemeyi ben de öneriyorum. Ki onlar her tür zararı verebilir, onların hilelerinden Allah'a sığınırım.
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla