Kurban Bayramı’na “vahşet” diyen arkadaşım! Gel, seninle bir anlaşma yapalım. Senin samimi olduğuna inanmak istiyorum. Eğer bir canlının hayatı senin için gerçekten bu kadar önemliyse o zaman
👉 Adı ister Doğu Türkistan olsun, ister Filistin olsun, hatta isterse adını bilmediğin, haritada bile gösteremeyeceğin bir yer olsun, nerede bir zulüm varsa ayırmadan en ön safta lanetleyeceksin.
👉 Kasapların ve marketlerin et reyonlarının yanından bile geçmeyeceksin.
👉 Yılbaşında kesilen hindiler için de cansiperâne atılıvereceksin ve “Bu vahşeti durdurun” diyeceksin.
👉 Rakının yanında balık da yiyorsundur sen şimdi? Onu da yapmayacaksın. Balığın da bir canının olduğunu unutmayacaksın.
👉 Karides, midye, ıstakoz falan da canlı biliyorsun, değil mi? Onlarınki de can yani. Onlardan da uzak duracaksın.
👉 Orijinal deri olan hiçbir elbiseyi giymeyecek, aksesuarı takmayacaksın.
👉 Öyle “Benim bedenim, benim kararım” falan yok. Kürtaja da karşı çıkacaksın.
👉 Yumurta da yemeyeceksin. O yumurtalar, sen yemeyecek olsan civciv olacaklar, tavuk olacaklar, horoz olacaklar.
👉 Sevgililer günü, anneler günü, cartlar günü, curtlar günü diye çiçek almayacaksın. Unutma ki; onların da bir canı var. Almanya'daki Bonn Üniversitesi'nin Uygulamalı Fizik Bölümü'nden araştırmacılar, bitkilerin de acı çektiğini ve bu sırada değişik frekanslar yaydığını tesbit etmişler. Araştırmanın başındaki Dr. Frank Kühnemann şöyle diyor: "Bir bitki ne kadar strese maruz kalırsa, sinyal de o kadar şiddetleniyor."
👉 Süt de içmeyeceksin. İçtiğin o süt, senin değil, buzağının, kuzunun hakkı…
👉 Balmış, zeytinyağıymış, ayçiçek yağıymış uzak duracaksın. Sadece canlıların canını değil, emeğini de savunacaksın. Bırak, arılar o balı canları nasıl istiyorsa öyle kullansınlar. 1 litre zeytinyağı için yüzlerce, binlerce zeytin, hayattan koparılmasın artık.
👉 İçtiğin şarabın üzümden yapıldığını unutmayacaksın. …ve tabi o üzümün de bir canlı olduğunu…
👉 Kitap da okumayacaksın. Cahil cahil gezeceksin. O okuduğun kitaplar için kaç tane ağaç kesildiğinden haberin var mı senin?
👉 Arabana binip o yer senin, bu yer benim gezemezsin. Egzost dumanı ile canlıların hayatını tehlikeye atmayacaksın.
Alıntı
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...
Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |