Konu Başlıkları: İnsanlık Bu Gemide: Madleen
Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 10:24   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1380
Beğenildi:13105
Beğendi:9550
Takdirleri:30712
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İnsanlık Bu Gemide: Madleen

İnsanlık Bu Gemide: Madleen

İsveçli aktivist Greta Thunberg’in de aralarında bulunduğu 12 kişilik ekip, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla Madleen gemisiyle yola çıktı. Gemi, İsrail ablukasını protesto eden Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun girişimiyle Sicilya’dan hareket etti. İçerisinde bebek mamasından tıbbi malzemelere kadar çok sayıda insani yardım ürünü bulunuyor.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İtalya’nın Sicilya Adası’ndan 1 Haziran’da yola çıkan Madleen gemisi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı deniz ablukasını barışçıl yollarla protesto etmek ve bölge halkına insani yardım ulaştırmak amacıyla Doğu Akdeniz'e doğru ilerliyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coalition) tarafından organize edilen yardım yolculuğunda, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor.

Gemi, adını Gazze’nin ilk ve tek kadın balıkçısı Madleen’den alıyor.

Madleen gemisinde 11 gönüllü aktivist ve 1 gazeteci yer alıyor. Katılımcılar farklı ülkelerden ve alanlardan geliyor:

Greta Thunberg – İsveçli iklim aktivisti
Rima Hassan – Fransız-Filistinli, Avrupa Parlamentosu üyesi
Yasemin Acar – Almanya
Baptiste Andre – Fransa
Thiago Avila – Brezilya
Omar Faiad – Fransa; Al Jazeera Mubasher muhabiri
Pascal Maurieras – Fransa
Yanis Mhamdi – Fransa
Şuayb Ordu – Türkiye
Sergio Toribio – İspanya
Marco van Rennes – Hollanda
Reva Viard – Fransa
Gemideki tüm katılımcıların şiddetsiz eylem eğitimi aldığı ve silahsız olduğu Özgürlük Filosu tarafından vurgulandı.

Greta Thunberg yolculukla ilgili yaptığı açıklamada, “Ne olursa olsun denemeye devam etmeliyiz; çünkü denemeyi bıraktığımız an insanlığımızı kaybederiz,” ifadelerini kullandı.

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsanlık Bu Gemide: Madleen İslami Haberler Hâdimul İslam 1 32 08Haziran 2025 10:24
Meal Yasakları:Kime Göre Neye Göre Makale ve Köşe Yazıları Hâdimul İslam 0 36 01Haziran 2025 16:10
Estetikten Yüzeyselliğe Çöküş Makale ve Köşe Yazıları Esma_Nur 1 56 30 Mayıs 2025 20:58
Her Zorluk Ateş Gibidir Muhtelif Konular Medine-web 1 43 30 Mayıs 2025 18:49
Diyanet Meal Yasaklayabilecek İslami Haberler Hâdimul İslam 8 123 30 Mayıs 2025 00:59