Konu Başlıkları: Rabbinin Keremini Unutan İnsan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15Haziran 2025, 00:05   Mesaj No:2

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1391
Beğenildi:13137
Beğendi:9578
Takdirleri:30904
Takdir Et:

Alemlerin Rabbinin irkilten ürperten, sarsıcı sitemi...
İnsana insanı hatırlatan büyük manifesto...
Ey insanoğlu sana cömert davranan rabbine bu kibir, gurur, aldanış niye? derdin ne senin?
-Seni sana- gösteren ayna bir ayet değil de nedir?. Tüm çıplaklığıyla, aklıyla, vicdanıyla, irfaniyla içini, ruhunu gösteren bir ayna.

Bak ve gör!
İçini gör !
Ruhunu gör !
Karanlığını gör !
Aldanışını gör !
Kopuşunu gör!
Uzaklaşışını gör!
Muhasebeni yap!

Söyle ey insan
Seni böylesi cömertçe donatmış yaratıcına, sanatkârına, efendine, sahibine, dostuna, seni biran yalnız bırakmayan, mutlak koruyucu, bağışlayıcına karşı bu dik başlılık, vurdumduymazlık, aymazlık neden neden neden? Varmı bir cevabın...

Hocam teşbihte hata olmasın. İnsan insana içerlediğinde " ben sana iyilikten başka ne yaptım, iyilikten başka ne gördün" "söyle de bileyim" diyerek tüm kalbiyle sitem eder ya hani. Cevapsız sorudur. Nankörlüğünü yüzüne vuran sitemkar sorular....Tamamen iç muhasebe babında yorumum....Alemlerin rabbi bu büyük sistemle kendisi için cevap beklemiyor. Dön bak kendine, gör kendini. Bana karşı büyük aldanış içindesin. Derdin ne senin?

Bu ayet sadece sorgulamaz; çağırır da…
Der ki:
“Hâlâ nefes alıyorsan, Rabbin seni terk etmemiştir.”

Suçlu suçlu ayeti içimize çekip, yutkunurken sitemin büyüklüğü altında kıvranırken uzanan "sende umut var" tesellisi ayetler...."Yeniden başlamak mümkün mü Rabbim?" haddi ve samimiyeti ile kendini bulmak...

Aynada ruhunu görmek isteyen bu ayete bakmalı."Ya eyyuhel insanu mâ ğarrake birabbike'l Kerim"

Sadakallahul Azîm...

Allah razı olsun hocam. Ayna tuttunuz ☝️

Konu Hâdimul İslam tarafından (15Haziran 2025 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.