Tatilde Bitkileriniz Mağdur Olmasın
Malum yaz ayı... Özellikle tatiller, seyahat, uzun süreli evden ayrılık süreci bitkileri vuruyor. Komşuya anahtar bırakmakta zorlanan, komşu buldukta bitki sulama kusur kaldı diyenler için yazın çiçek ve Bitkilerinizin kurumamasi için çeşitli yöntemler var. Çok uzun süreli yalnız kalacakları için ben bu yöntemi seçtim. İşe yararmı bilmiyorum. Onu dönüşte görücem

Siz de bitkilerinizde aklınız kalmadan size uyan düzenekleri seçebilirsiniz.
1. Şeffaf buzluk poşetlerine su doldurun iç içe iki poşet yapabilirsiniz. İnce dikiş ipliği olan iğne ile delin ve saksının dibine oturtun. Bir hafta-15 günlük seyahatlerde bu sıcaklarda iyi bir yöntem olacaktır.
2. Küçük pet şişelerin kapağını delin kulak çöpünü ortadan kesin, ve deldiginiz kısma takın şişeyi bir çubuğa bantlayarak saksının dibine saplayarak damla yöntemi ile sulama yapabilirsiniz.
3. Akıllı saksı yöntimi kullanabilirsiniz.Çiçek saksının içine sığabileceği, altı delik olmayan bir kaba su koyun. Suyu iletecek kalınlıkta uzun bir kumaş parçası kesin. Saksının alt deliğinden toprağa sokun. Diğer ucunu suyun içine koyun. Çiçek saksısının suyun içine batmamasina özen gösterin. Kumaş zaten suyu ileteceği için, saksının suyla temasına gerek yok. Sene içinde de bu yöntemi kullanabilirsiniz. Seyahat durumlarında da...
4. Büyük pet şişelerin kapağını farklı yerlerden bıçakla kesin. Kalın-ince kumaslar kesin. Kapak deliğinden geçirerek suyun içine salınn. Suyun içinde kalacak kumaş kısımları uzun olmalı. Kumaşların kapaktan çektiğiniz ucunu farklı saksılara uzatın. İster damlama tekniği ile damlayarak sulasin. -Benim yaptığım gibi-. ister kumaşın ucunu toprağa gömün. Damla damla akarak bir ay bitkilerin toprağının nem dengesini korumasını bekliyorum. Hayırlısı. 5 gündür fizik çalışıyorum

)))
Resimler benden
Bir ay yalnızlar. Sonucu paylaşırım.

İnşallah düşündüğüm gibi olur. Fizik kurallarını uyguladım. Allah'a emanet.
Sizin uyguladığıniz başka yöntemler varsa paylaşın bizimle.