Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2025, 00:11   Mesaj No:13

Vasat

Medineweb Sadık Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 5
Beğenildi:586
Beğendi:879
Takdirleri:8006
Takdir Et:

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yapılan araştırmalar sonucunda birbirine sürekli sataşanlar arasındaki arkadaşlık ilişkisi daha kuvvetli olurmuş.
Psk. birbirini eleştiren, tiye alan arkadaşların daha samimi iyi niyetli olduğunu söylemiş.

Sizce?
Sizcede öylemi
Ataların dediği gibimi insan sevdiğinemi sataşır?
Buyrun bekliyorum
Öncelikle es selamu aleykum diyeyim.
Konuya etiketlenmişim ve şu an buna nasıl cevap verebilirim diye düşünüyorum...

Ve, doğrusu:

Bu işin sevmek veya sevmemek ile bir ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Bunun yerine, bu işin: hassas olmak veya olmamak ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Ve sataşmanın ölçüsüyle ilgili olduğunu...

Eğer her iki taraf da hassasiyet konusunda ve sataşmalarının ölçüsü konusunda benzerse, ortaya eğlenceli ve sevgi dolu bir iletişim çıkabilir.

Ancak biri ötekinden daha hassas ve buna karşılık sataşmanın ölçüsü kişiye özel olması gereken dozunu aşarsa:
bu durumu sevgi vs kurtarmaz.
Hassas olan darılır gücenir, suç da sataşma dozunu kaçıranda kalır.

Kısaca eğer sevdiklerimize karşı sataşmaktan hoşlanıyorsak -ki genel olarak eğlencelidir ve bu çok doğal bir istek- kendimiz yüksek doza alışkın olsak dahi, karşımızdakinin hassasiyetlerini gözetmeliyiz. Çünkü standart bir prensiptir ki: Güçlü, zayıfı korumakla mükelleftir.

İşin son bir özeti: kişiye göre muamele esastır.
Ve, özellikle birini seviyorsak: hassas olan taraflarını da biliyor, anlıyor ve hoş görüyor olmamız ve ona göre davranmamız gerekir.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]