Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 23:07   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1410
Beğenildi:13248
Beğendi:9639
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye

Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye

Selamün aleyküm.
Çocukları il dışında üni kazanan, güvenli ve uygun fiyatlı yer arayan ailelere tavsiye edeceğim üç yurt var.

Evden uzakta okuyan çocuğu gözünüz arkada kalmayacak bir yer bulma stresi insanı mahvediyor. KYK yurdu ucuz ama asla güvenli değil. Özel yurtlar el ve cep yakıyor. Bir de kız çocuğu olunca daha da itinalı davranmak gerekiyor. Dönüp dolaşıp yol, yeme masrafiyla KYK tercih oluyor. O da çıkarsa tabi. Çıkmazsa bu sefer "bari çıksaydı" diye serzeniş başlıyor. Bu endişelerle çıktığınız yolun sonu ferahlık olur inşallah...

Öncelikle ilk Diyanet kız yurdunu tavsiye etti bir yakınımiz. Diyanet camiasında olanlar biliyorlardır ama diyanetin bir kız yurdu olduğunu hiç bilmiyordum. Hatta bazı arkadaşlar da özellikle sordular bizde bilelim dediler.

Özellikle üç yurt ismi vericem. Bu yurtların çok ama çok avantajlı özellikleri var.
1. GSB ye bağlı devlet yurtları her biri. Cemaat, tarikat değil.
2. Fiyatlar bölge bölge değişiyordur.
3. Aylık 20 bin yurt ücretini göze almışlar için TDV yurdu gayet makuldü. (11 bin 500)

Bu yurtların diğerlerinden farklı bir ödeme planı var. GSB yeme ve barınma ücreti olarak yurda ödediğimiz miktarın yarısından fazlasını çocuğa burs olarak geri ödüyor.(Bu senenin ücreti henüz belirlenmemiş.6 ila 8 bin olabilir dediler) Yani ben 11 bin olarak ödeme yapıyorum. Bir ay sonra öğrencimin hesabına 6 bini veriliyor. Benden alıp çocuğa veriyor.)))
4. Yurtta kaldığı 30 gün boyunca her ay bu ücret hesabına yatıyor. 25 gün yurtta kaldıysa belli bir kesintisi var. O nispette yatıyor.

1. TDV yükseköğretim öğrenci yurdu: 27 ilde yurtları var.
-Yıllık ücreti 9 ila 10 aya taksitlendiriyor. Bu sene belirlenecek yeme barınma miktarıni çocuğun hesabına geri ödüyor.
-Yurtlar çok konforlu, kurallı, disiplinli, korunaklı, olanakları yüksek. İlden ile degişebilir.

Yine bu şekilde öğrenci aldığını öğrendiğim gidip bizzat görüştüğüm bir diğer yurt:
2. Önder öğrenci yurtları: 10 ilde faaliyet gösteriyorlarmış. Önder İmam Hatipliler Derneğine bağlı GSB ye bağlı devlet yurdu.
-Ayni şekilde öğrenciye imkanlar sunuyorlar. Aylık fiyatları bin-iki bin oynuyor.
- Öğrencinin devamsızlığı olmazsa her ay hesabına, ödediği yurt ücretinin yarısından fazlası yatırılıyor. Günlük yemek ücreti ile hesaplanmış bir fiyat.
-Gekmedigi günler hesaptan düşürülüyor.
- Diyanete göre daha eski bir yapısı var fakat burası da güvenilir, gözünüz arkada kalmayacak bir yurt.

3.İlim Yayma Vakfı: 173 şubede faaliyet gösteren en yaygın vakıf. Aynı özellikler onlar içinde geçerli. Yine güvenilir, disiplinli, çocuğunuzu rahatça emanet edebileceğiniz yerler.

Mülakat ve giyim kuşam adabı istiyorlar. Mülakatı büyütmeyin gözünüzde. 10 yıl sonra kendini nerde gördüğünü sormuyorlar.))Sigara, sevgili varmı? Zorlami geliyorsun? Giriş çıkış saatleri uyuyormu? Düzen bozucu musun? Karakter analizini hemen yapıyor ona göre kabul-red yapıyorlar. Açık, kapalı, diyanneten, başka kurumdan ayrımı yapılmıyor. Herkes başvurabilir. Tabi ön kayıt, arka plan işleyişini bilemem. Ben gördüğümü ve izlemlerimi paylaşıyorum.

Hepsi gayet nezaketli, ilgili idiler. Eger KYK istemiyor veya KYK çıkmadı diye uzuliyorsaniz bulunduğunuz yerdeki bu yurtları arayın görüşün bilgi alın derim.
KYK ya başvurmadık. Özel yurt masrafının bize sürprizini tahmin edememenin sıkıntısını çekerken böylesi yurtları bulunca ilgilenirisniz diye umdum. Bir kişinin bile işine yararsa ne mutlu..

Uşak'tan gelmiş bir bayanla konuşurken, kendisi açık bir bayan olunca tedirgin şekilde diyanet yurduna verdiğimi söyledim. Kategorilendirmek için söylemiyorum. ayak üstü muhalefet dinleyecek takatim yoktu. Düşündüğüm gibi olmadı çok ilgilendi özellikle yeme barınma ücretiyle. Güvenli yer arıyorum KYK çıkmadı, uygun yer arıyorum deyince verdim üç telefonu. Diyenete yazdırdı.
Bunun gibi sizlerde GSB nin desteginden haberdar değilseniz böyle kısa bilgi vermiş olayım.
Üniler açılma aşamasındayken kayıtlarınızı yaptırın.
Bunun gib başka i devlet yurtları varmı bilmiyorum bilenler bizi bilgilendirsin.

Konu Hâdimul İslam tarafından (Bugün Saat 11:46 ) değiştirilmiştir.

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Üni Yurdu Arayan Ailelere Tavsiye Duyurular/Öneriler/Şikayetler Hâdimul İslam 0 11 12 Eylül 2025 23:07
Eliniz Nasıl Gitti, Sesiniz Hiç mi Titremedi? İslami Haberler Hâdimul İslam 1 60 30 Temmuz 2025 22:28
Bu Kitap Onlara Kâfi Gelmedi mi? Kur'ân-ı Kerim Genel Hâdimul İslam 0 57 27 Temmuz 2025 17:19
LGS-CHP-İHL Gündem/ Manşetler Hâdimul İslam 0 75 20 Temmuz 2025 22:26
Tatilde Bitkileriniz Mağdur Olmasın Elişi ve Hobi Dünyası Hâdimul İslam 1 79 18 Temmuz 2025 19:30