Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 18:03   Mesaj No:116

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 547
Beğenildi:4296
Beğendi:5212
Takdirleri:29764
Takdir Et:

İki polisimizi şehit eden 16 yaşındaki hainin ifadesi ortaya çıktı! Asıl hedefi bakın neresiymiş

İzmir'in Balçova ilçesinde polis merkezine pompalı tüfekle saldırarak 2 polis memurunu şehit eden 16 yaşındaki E.B.'nin detaylı ifadesi ortaya çıktı.
İzmir’in Balçova ilçesinde 8 Eylül’de polis merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın’ın şehit olmasının ardından, saldırgan 16 yaşındaki lise öğrencisi Eren Bigül’ün ifadesi ortaya çıktı. Bigül, ifadesinde ilk niyetinin karakol olmadığını, son anda karar değiştirdiğini söyledi.

Soruşturmanın bulguları
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, Bigül’ün sosyal medya hesaplarında DEAŞ ile ilgili içeriklere rastlandı. Evde yapılan aramada silahla eğitim görüntüleri ile bıçak koleksiyonuna dair kayıtlar bulundu. Yetkililer, elde edilen dijital veriler ve fiziki bulgular üzerinden delil toplama işlemlerini sürdürüyor.

Saldırganın savunması
Bigül ifadesinde, “ASIL HEDEFİM KARAKOL DEĞİLDİ” başlığı altındaki sözlerinde pişman olduğunu belirterek, “Bir an önce ahiret hayatına geçmek istiyordum” dedi. Küçük yaşlardan beri silahlara ilgi duyduğunu anlattı: “SİLAHLARA MERAKLIYIM. Silahla ilk temasım 7 yaşında oldu. Babamla havalı tüfekle şişelere ateş ettim. Daha sonra silah kursuna gittim, poligonda atış yaptım.” Ayrıca internetten DEAŞ eylemlerini izlediğini ve örgüt lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin konuşmalarını dinlediğini söyledi.