Konu Başlıkları: Tavsiye kitaplar bölümümüz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2025, 10:29   Mesaj No:57

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Hâdimul İslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1416
Beğenildi:13269
Beğendi:9658
Takdirleri:31079
Takdir Et:

Aşkın Şehidi
Ahmet Turgut

Kerbela, Hüseyin ve yoldaşlarının katligâhı...
İçin yandıkça görürsün:
Kerbela hak aramanın ve özgürlüğün destanıdır.

İsim:  IMG_20250922_101640.jpg
Görüntüleme: 6
Büyüklük:  81,7 KB (Kilobyte)

Adına lanetler okuduğun Yezid bizzatihi nefsindir. Hesapsızca ister, bu uğurda binlerce can yakar.
Hüseyin'i terkedenleri kinamadan evvel bir kez daha düşün!
Sende bir akıl var
Sadece kendi çıkarlarını hesap eder.
Ve heveslerini haklı göstermek için türlü bahaneler uydurur."

Üç serinin ilk romanı. Aşkın şehidi, Aşkın Elçisi, Aşkın Secdesi...
Okunmalı

İsim:  IMG_20250922_101707.jpg
Görüntüleme: 5
Büyüklük:  56,9 KB (Kilobyte)

Tavsiye:

Bu eserleri okurken "ben o dönemde olsaydım, tarihin hangi tarafında yer alırdım acaba?" diye çokça sorarak okuyun. Bir serüven, sürükleyici roman, kahramanın hitabetine aşık, olay örüntüsü arayan serüvenci bir yaklaşımda olmayın.

Hz Hüseyin dedesi Rasulun yaşadıklarını bizzatihi müşahede ediyor. Medine artık münafıklardan, entrikalardan Ehli Rasul için yaşanmaz hale gelince gizlice Mekke'ye göç ediyorlar. Mekke dedesi ve yanında bir avuç inanan için yaşanmaz hale gelmişti hatırlayın. Şimdi torunu için Medine aynı mesafede. Mekke'ye gizli girebiliyor Rasulun ıtri...
Mekke desen Medine'den geri kalır yanı yok.Samimi müslümanlarla menfaatçiler olmuş lacivert ve siyah. Ayır ayirabilirsen. Birbirine karışmış.

Dünün ki; " Ebu Cehil, Ebu Lehep gibi azılı kâfirler mumla aranıyor" Bariz şekilde inkarcı oluşlarını, mertçe küfürlerini dile getirdikleri için. Herkes diliyle müslüman lakin Rasulun ıtrıni zehirleyecek, öldürecek, zulme sessiz kalacak, boyun eğecek kadar izzetsiz..

Böyle anlatınca iyi hoşta: Aynı dönemde yaşasan sen hangi safta olurdun? Okumanın heyecanı, hamasi duygularını kabarttı;

- Yezid'in ve tilki valileeinin vaadlerine kanmış gücün yanında?
-Evladi Rasul öldürülürse zaten cennetlik, ben dünyalığıma mı bakayım diyen kaygan zeminde ?
- Her duyduğu dedikoduyla yeniden rota belirleyen cahillerden mi?
- Hz Hüseyin konuşunca ona hak veren, vali konuşunca ona hak veren müzebzebinlerden mi?
- Hüseyin kılıcı eline alsada Beytullah'ın izzetini çiğneme pahasına herkesi kılıçtan geçirse diyen izzetsizlerden mi?
- Yoksa; biz seninleyiz deyip babasını, abisini ve şimdide imamı yarı yolda birakan katlini seyreden, sonra da bir ömür susuzluk çeken Kufe ehlinden mi?
- Ortalık yanıyor sen hâlâ " Beytullahta sinek öldürsem günah olurmu, sakız orucu bozar mı, Züleyha'nın yaşı kaçtı, Adem Nebi ilk hangi yemeği yedi?" sorularıyla Hz Hüseyin'i dedesiyle kıyaslayıp "dedesinin ilminden nasipsiz" sayanalrdan mı?
- Yoksa; Muaviye de sahabenin yıldızlarından ona uyan kurtulur, Yezid büyük camiler yaptıran, küffara seferler düzenleyen babası sahabe biri. Baba oğul bir olmuyor, ama Muaviye'nin oğlu.. Kılıç en iyi hatiptir diyenlerden mi?
- Allah'tan başka güvenceleri olmayan, vahiyle desteklneme ümitleri olmayan, her adımları vahyin izinde, Rasulu ve babalarını takip eden, Allah'ın tertemiz yapmak istediği temiz pak Evladı Rasulun yanında mı?
- Hepsi sana çok yakın.

Yezid insanın nefsidir. Şeytanıdır. Taşlamak için somut düşman aramaya gerek yok.

Bu kitap özelinde, tüm okumalarınızı bu ciddiyette yapmanızı öneririm.Her heyecnalandiginiz, duygu değişimleri yaşadığınız yerde bu sorular gelsin aklınıza.
Kufe ehlini eleştirmek kolay:
" Ben orada olsaydım, dönemi yaşasaydım hangi saftaydım?"

DİKKAT; ÇOK SANCILIDIR fakat okudukların seni inşa etsin istiyorsan sancı çekmek şart..

İstifadesi bol, inşa eden, dönüştüren okumalar dilerim..
E.Kocaman

Konu Hâdimul İslam tarafından (22 Eylül 2025 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.