14 Kasım 2025, 23:09
|
Mesaj No:10 |
| Durumu: Medine No : 37259 Üyelik T.:
08 Ocak 2014 Arkadaşları:1 Cinsiyet: Mesaj :
70 Konular:
39 Beğenildi:24 Beğendi:0 Takdirleri:264 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Alıntı: İBNİ KUDAME Üyemizden Alıntı
Davetülhag, İsim ve sıfatlar hakkında hiçbir ilmi bilgiye sahip olmayan biriyle konuşmuşsunuz. Dikkatimi çeken İmâm el-Evzai rahimehullahtan sözde yaptıkları nakilde El-evzai Allah arşın üzerindedir demiş diyor sonra bundan yücelik kast etmiştir.
Fe sübhanAllah. İmamın sözü zaten apaçık ortada. Bu adam usülde bilmiyor. Kendisini selefe nispet etmiş fakat seleften yapılan nakillerede Mücessime yaftası vurmuş. | evela şunu diyeyim size, hakikate kör bakan ve sadece elinde körü körüne inadı olan birine nerden ne delil getirsemde bırakın o delili anlamayı,düşünerek okumaktan bile aciz kalacaktır.çünkü böyle yyaklaşan kişinin elinde zihninde ve kalbinde sadece ve sadece inadı vardır.
sizin karşı çıkıp beni itham ettiğiniz yeri bile tam bir siyak sibakıyla okumaktan ve bağlamıyla anlamaktan nasıl biliinçli bir inat ettiğiniz ap açık.işte tekrar o kısmı veriyorum ki siz değil,okuyucu en azından sizin nasıl inatçı bir muessime ve muşebbihe olduğunuzu görüp günümüzdede böyle olan aldatıcıların ap açık tescim inancını görsün.ve o kısımda imam ezvai için imam beyhakinin şahitliğinden bahsedmişim.
Dipnot:Evzaî, “Allah, arşı üzerindedir.” sözüyle Allah’a yücelik kastetmiştir, kesinlikle mekan kastetmemiştir. İmam Beyhakî onun inancını bildiği için burada sözünü zikretmiştir. İmam Evzai'nininancını bilmeyen kişilerin bu sözü alıp Allah’a mekan isnat etmek için delil göstermelerine aldanmamak gerekir.
şimi size soruyorum ey mucessime KUDAME ZAVALLISI,siz birine,Ahmet benim başımın ÜZERİNDEDİR dediğinizde,bunu dediğiniz kişi ahmedin sizin başınızın üzerinde olduğunumu anlar yoksa Ahmede burda bir üstünlük yücelik mi anlar.
Benim için isim sıfat konusunda hiç bir şey bilediğimi iddia etmişsiniz ya işte sizin anlayışınız. |
| | |