Hazır gıdalarda artan zehirlenmeler
Ucuz maliyetlerdenmi, denetimsizliktenmi zehirlenme vakaları arttı.
Almanya'dan İstanbul'a gelen bir aile henüz belirlenemeyen ama yedikleri yüzünden zehirlenerek öldüler.
Kokoreç, midye,sucuk salam ekmek, tavuk döner,kumpir yedikleri arasında. Neden zehirlendileri belirmenmedi.
Daha korkuncu ise
Beyoğlu’nda bir kafede içtiği Türk kahvesi sonrası nefes alamama ve uyuşması şikayetleriyle hastaneye giden 26 yaşındaki Ayben Ö., kostik madde zehirlenmesi (Sodyum Hidroksit) şüphesiyle başka bir hastaneye sevk edildi.
📌 Genç kadın yemek borusu, mide ve akciğerindeki yanıklar nedeniyle entübe edilerek yoğun bakıma alındı. (Dilek Yaman Demir)
Kahvenin kafenin mutfağında şişelere doldurulan endüstriyel bulaşık deterjanıyla hazırlandığı ortaya çıktı
Gencecik mühendis entube edildi.
Hayatlarımızın ucuzluğu dikkat edin