Ev Yapımı Döner ve İskender Tarifi
Bu tarifi mutlaka deneyin. Gençleriniz dışarda döner, iskender yemeyecek.
Tarife tam uyarsanız harika bir döner elde edersiniz. Mutfağınızda bir şans verin derim.
Foto atmıyorum. Tarifi vereyim zaten kolaycana ulaşırsınız resim görsellere..
Bismillah deyip kolları sıvayın. İhtiyaç olan malzemeler:
1 kilo kıyma(yarım kilosu yağlı olsun yada ayrıca kuyruk yağı ekleyin. Olmazsa olmaz)
1 büyük soğan suyu
Yarım çay bardağı galeta unu veya irmik(irmik kullandım)
Bir çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı soğuk su
Çay kaşığı ucuyla karbonat
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon.
Yağlı kağıt
Yapım Aşaması
1. Bütün mazemeleri karıştırın. Soğanı rendenin ince yeriyle rendelerseniz suyuyla beraber kendisini de kullanabilirsiniz. Acilik vermiyor
2. 5 dakika ila 7 dakika gibi uzunca süre yoğurun. Cıvık bir kıyma harcı elde edeceksiniz. İyice yoğurmak önemli.
3. Robot, yoğurma makinesi gibi aletlere koyabilirsiniz. İyice ezik büzük eder kötü olmaz.
4. Yoğurduğunuz kıymayı 8 eşit parçaya ayırın. Bir parçasını yağlı kağıdın üzerine koyun.
5. Başka bir yağlı kağıdı da üzerine koyun. İki kağıt arası yani. Merdaneyle iyice kağıt boyuna gelene dek uzatın.
6. İncecik olması çok önemli. Yırtilmalar kopmalar olsa da sorun etmeyin. Zaten koparacaksınız.
7. Yeterince incelttikten sonra üzerindeki kağıdı yavaşça çekin alın.
8. Kıymalı yağlı kağıdı yufka sarar gibi sıkı olmayacak sekilde sarın ve fırın tepsisine koyun.
9. Diğer parçalara da aynını yapıp. Rulo yapın. Tepsiye dizin.
10. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
11. Fırından alın. Yağlı kağıdın ucundan tutun kalıp gibi harika bir doneriniz çıkacak.
12. Küçük parçalara ayırın.
13. İster lavaş arası soğan, turşu koyarak döner yapın. İster; dilimlenmiş lavaslarınızı tavada hafif kızartın, salça sosu ve tereyağıyla iskender yapın.
14. Lavaslarınızı Servis tabağına alın. Üzerine salça ile hazırladığınız nefis bir sosu dökün. Parçaladığınız dönerleri koyun. Üzerine cosss tereyağı...
Yeni viral olmuşken bu tarifte burada yerini alsın.