Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 11:50   Mesaj No:5

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.847
Konular: 592
Beğenildi:5271
Beğendi:7038
Takdirleri:28369
Takdir Et:
Standart

Emine hocam yağlı kağıdın yağ ile alakası olmadığını duymuşdum içim rahat o yüzden mutfakda büyük konfor bizim gibi dışardan yemek istemeyenler için mutfakda çok vakit geçirenlerin vazgeçilmezi. İçin rahat olsun paylaşıyorum bilgileri



Kısacası hayır — “yağlı kâğıt” aslında yağ ile yapılmıyor. Adı yağlı kâğıt ama içinde gerçek yağ yok.

🍪 Yağlı kâğıt nasıl yapılıyor?



Yağlı kağıt (pişirme kâğıdı) üretiminde:
• Selüloz kâğıt çok yüksek ısı ve basınçla sıkıştırılıp parlatılıyor.
• Buna “kağıdı yağ geçirmez hale getiren bir işlem” deniyor.
• Çoğunda ayrıca çok ince bir silikon kaplama var. Bu silikon tamamen gıda temasına uygun, kokusuz ve zararsızdır.

❌ İçinde gerçek yağ yok

O yüzden eline aldığında yağlı gibi hissettirmez ama yağ tutmayan bir yüzey sağlar.

✔ Güvenli mi?

Evet, normal fırın ısısında (genelde 220–230°C’ye kadar) güvenle kullanabilirsiniz
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....

Konu Esma_Nur tarafından (Bugün Saat 11:53 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla