Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Kasım 2025, 15:47   Mesaj No:6

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1441
Beğenildi:13384
Beğendi:9708
Takdirleri:31159
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Emine hocam yağlı kağıdın yağ ile alakası olmadığını duymuşdum içim rahat o yüzden mutfakda büyük konfor bizim gibi dışardan yemek istemeyenler için mutfakda çok vakit geçirenlerin vazgeçilmezi. İçin rahat olsun paylaşıyorum bilgileri

Kısacası hayır — “yağlı kâğıt” aslında yağ ile yapılmıyor. Adı yağlı kâğıt ama içinde gerçek yağ yok.

🍪 Yağlı kâğıt nasıl yapılıyor?

Yağlı kağıt (pişirme kâğıdı) üretiminde:
• Selüloz kâğıt çok yüksek ısı ve basınçla sıkıştırılıp parlatılıyor.
• Buna “kağıdı yağ geçirmez hale getiren bir işlem” deniyor.
• Çoğunda ayrıca çok ince bir silikon kaplama var. Bu silikon tamamen gıda temasına uygun, kokusuz ve zararsızdır.

❌ İçinde gerçek yağ yok

O yüzden eline aldığında yağlı gibi hissettirmez ama yağ tutmayan bir yüzey sağlar.

✔ Güvenli mi?

Evet, normal fırın ısısında (genelde 220–230°C’ye kadar) güvenle kullanabilirsiniz
Bu çok güzel bir bilgi oldu Allah razı olsun. Çok kullandığım bişey değil isminden yola çıkıp bişey yağıyla yapılan kağıt olarak düşündüm.
Senin açıklamanla beraber araştırdım hayvansal yağ namına hiçbir şey bulunmuyormuş temiz içerikli imiş.
Gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

FARKLI PİŞİRME YÖNTEMİ OLARAK; Kıyma harcından daha küçük parçalar alıp buzluk poşetine konularak ince şekilde açıp poşetle buzluğa kaldırılıyor.
Pişirmek istendiğinde buzlukta alınıp parçalar halinde tavada pişirme yapılabiliyor.