Konu Başlıkları: Melek kanadı kurabiyesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 18:29   Mesaj No:3

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1441
Beğenildi:13382
Beğendi:9708
Takdirleri:31159
Takdir Et:

Yapacak olanlara tavsiye:

1. İlk olarak un ve yumuşak tereyağı yoğurarak kum haline getirin. Crumble yapmış olacaksınız. Hamuru güzel ve lezzetli yapan bu aşaması aslında. Ruslara özgü bir kurabiye imiş. Hamuru bizim gibi değil de bu şekilde crumble tarzında hazırlıyorlarmış. Elmalı kurabiye gibi turta tariflerinde denenebilir.

2. Hamuruna krema yerine kesinlikle yarım çay bardağı yoğurt koyun.

3. Yumurta beyazını cam veya çelik kapta mereng haline getirin. Sorunsuz köpürür

4. Hazırladığınız merengi illa sıkma torbasına doldurmanıza gerek yok. Kaşıkla da koyabiliyorsunuz.

5. Mereng akışkan olsada sorun olmuyor fırında güzel kızarıyor.

Denemiş biri olarak şunu belirteyim; yapana kadar her yerde önüme düştü."böyle kurabiye yok, en güzeli, en iyisi, en premium, en pro max gibi gibi.

Hayal kırıklığı açıkçası. Uğraştırıcı, açmak, merengi koymak felan baklava açsam daha az ugrasırdım ortaya değerli bişey çıkardı en azından.)))

Şekil verme aşaması tatlış ama asla ikinci defa denemem. Uğraştırıcı.

Hamurun tadı yok. Merenginde öyle. Hamuruna ve içine tarçın, fındık koymama rağmen çok bişeye benzemedi.

Artan hamuru buzluğa kaldırdım elmalı veya havuçlu içle bizim turtalardan yapıcam. Tekrar denemem.

Crumble tarzı hamur yapmak turta ve elmalı kurabiyeler için çok güzel bir yöntem onu öğrendim.

Bizim mutfaktan aktaracaklarim bu kadar... Ben geldim keşfetin gazına siz gelmeyin.))

Yine de denemek isteyenin hevesini kırmayayım.
Denersen senden de alalım yorumları editim👌