Konu Başlıkları: 01 Adana Ocakta
Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 15:27   Mesaj No:2

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.234
Konular: 1454
Beğenildi:13450
Beğendi:9738
Takdirleri:31416
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Adana deyince bir kebap iki munbar ve şırdan üç bici bici dört taş kadayıf beş

01 Adana Taş Kadayıf

Adana yöresiyle özdeşleşmiş bir tatlı olan taş kadayıf un ve irmik ile hazırlanan, şerbetli ve yoğun bir tatlıdır. Arap mutfağında da kendine yer bulmayı başarmış bir tatlı olan taş kadayıf, ismini dışının sert ve kıtır kıtır olmasından alır.

Yarım ay şeklinde hazırlandığı için bazı yörelerde yassı kadayıf ismi ile de anılır. Genellikle içi kuru yemişle doldurulan ve yağda kızartılarak hazırlanan taş kadayıf, tatlı ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılar. Bir porsiyonu yaklaşık 270 kalori olan taş kadayıf, şeker ve karbonhidrat değeri açısından oldukça zengin bir tatlıdır. Adana’da bulunan tatlıcılar da bulabileceğiniz bu lezzet, yöre halkı tarafından genellikle yemek sonrası tüketilir.


Denemeyenlerin çok şey kaybettiği o tarif


Taş Kadayıf Tatlısı Yapılışı İçin Malzemeler
Şerbeti için;

Malzemeler
Hamuru için;

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 buçuk su un
Yarım su bardağı irmik
1 tane kuru maya
Bir cimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için; ceviz

Şerbeti için;
3 bardak su
2 bardak şeker

Kızartmak için; sıvı yağ

Yapım aşaması

Taş kadayıf için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbetin iyice soğuk olması gerekiyor. Şekeri ve suyu karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin, kıvam alınca limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın.


Süt ve suyu koyun içine şeker ve kuru mayayı çırpın.
Sonra tuz ve yağ tekrar çırpın .
Sonra irmik ve un ekleyin, 3 dakika çırpın.
Yapışmaz davaya yarım kepçe dökün ,pankek gibi son tek yüzünü kızartın.

Sonra arasına ceviz koyup ağzını kapatın .

Kızgın yağda kızartın sonra soğuk şerbete koyun .

5 dakika sonra servis tabağına koyun servise hazır.

🤌🤌🤌🤌🤌
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla