Bugün, 20:22
|
Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas | Evde Adana (Köfte) Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
400 gr kıyma iri çekilmiş olması daha iyi olur
1 kapya biber
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
İç yağı 100 gr isteğe bağlı
Yapışlışı;
Soğan ve biberi zırhtan geçiriyoruz yada robotta çekiyoruz.
Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Biber oranını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Elbette orijinal adana kebabı tarifi değil ama evde yapabileceğiniz ve Adana tadını yaklaşabileceğiniz pratik bir tarif.
Harcı hazırladıktan sonra dolapta yarım saat dinlendirelim.
Sonrasında çıkarıp şişlere sararak şekil verelim.
Bu aşamada elimizi ıslatmak işimizi kolaylaştıracaktır.
Tüm harcı şişlere paylaştırdıktan sonra yarım saat daha dolapta dinlendiriyoruz.
Ben yüksek ateşte tavanın üzerine ızgara koyarak onun üzerinde pişirdim.
Ev biraz duman oldu ama mangal etkisini bu şekilde yakaladım.Sizler isterseniz direkt tavada ya da fırın ızgarasında pişirebilirsiniz.
Soğan salatası ve köz biberle servis edebilirsiniz.
Afiyetle..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| | |