Dün, 20:31
|
Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas Mesaj :
11.394 Konular:
727 Beğenildi:9249 Beğendi:11116 Takdirleri:32059 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Güneydoğu Anadolu mutfağının en tanınmış lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, Adıyaman’ın meşhur yemekleri arasında özel bir yere sahiptir. Bulgur, isot (kuru kırmızı biber), domates salçası, çeşitli baharatlar ve ince doğranmış yeşilliklerin yoğrulması ile hazırlanan çiğ köfte, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Adıyaman usulü çiğ köftede et kullanılmaz. Bu nedenle hem vejetaryenler hem de veganlar için ideal bir lezzet olabilir. Lavaş ekmeği, marul ve nar ekşisiyle servis edilen çiğ köfte, Adıyaman ziyaretinde mutlaka tadılması gereken bir lezzettir.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| | |