Bu köfte adamı yola düşürür editim 🤌👌
Eti krem kıvamına getiriyorlarmış
Çok acımasız olacak ama bunun et dövmeden, posta sarmadan, toprakta pişirmeden, gosteberg otu olmadan

kıymayla yapılabilen versiyonu girmeli bizim mutfaklara.) Biz hâlâ daha keledoşun içindeki otu anlamamışken bu çıktı karşımıza.)) Maydanoz koyarız boşver.)))
Acaba Doğubeyazıt'a gitsek bu pişirme yöntemiyle mi getirirler önümüze
Anadolu mutfaklarının en güzel yanı hikayelerinin olması. Abdigor köfteye ithaf edilen bir hikaye var. İzninle paylaşayım 🙂
Midesinden rahatsızlık çeken İshakpaşa ete çok düşkün olduğu için sıkıntı çekince ahçıbaşı Abdi'yi çağırır ve der ki 'Bana öyle bir et yapacaksın ki yedikten sonra midem hiç ağr8mayacak, yanmayacak'. Bunu beceremeyeceğini bilen saray çalışanları kellesinin gideceğini anlayıp kendi aralarında 'abdi gor (abdi öldü/mezarda)' demeye başlarlar.
Çaresiz Abdi sabaha kadar eti o kadar çok döver ve etin içindeki sinirleri damarları yağları öyle temizler ki sadece yumuşacık eti kalır, onuda yuvarlayıp köftesini yapar. İshakpaşa midesi ağırmadan et yer ve çok beğenir, Abdi kelleyi kurtarır, Ağrı'nın da kendine has bir yemeği olur.
Köftenin adı da Abdigor diye kalır.